Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Echipamente electronice care se dizolvă

    BOGDAN-FLORIN PAUL | 30 MAI 2022

    Agenţia americană de cercetare în domeniul apărării doreşte să creeze echipamente electronice militare care se dizolvă sau care dispar în mediul ambiant.



    Circuit care se dizolvă. Foto: DARPA


    Războiul modern este unul tehnologic. Pentru a evita ca echipamentele sofisticate cu care sunt dotați soldații pe câmpul de luptă sa intre in posesia inamicului, Agenția americană de apărare, DARPA, a inițiat un proiect de producere a unor echipamente electronice dizolvabile.

    DARPA a publicat deja un experiment cu un circuit biodegradabil format din foi ultrasubţiri de silicon şi magneziu, învelit în mătase, care poate fi implantat în corpul uman şi care se poate dizolva după o durată de timp pre-stabilită, minute, ore sau chiar zile.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Virusul răcelii se multiplică mai bine la temperaturile reci din interiorul nasului, decât la temperatura de bază a corpului, cea din plămâni. Această descoperire confirmă părerea că este mai uşor de căpătat o răceală iarna.
    Practicarea respiraţiei yoghine are efect asupra dinamicii lichidului cefalorahidian al unei persoane şi asupra sănătăţii sistemului nervos central, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Oregon Health & Science University, Statele Unite.
    Cum in ultimii 25 de ani nu s-a inregistrat nici un progres in tratamentul cancerului pancreatic, cercetatorii au luat in calcul o serie de terapii alternative. Astfel s-a ajuns la utilizarea unei bacterii periculoase care a fost modificata in acest scop.
    Cercetătorii australieni de la Menzies Institute for Medical Research al Universităţii Tasmania au descoperit că vârsta la care apar primele simptome ale sclerozei multiple este puternic legată de latitudine.
    Expunerea repetată la unele produse de curăţare afectează semnificativ funcţia pulmonară, sugerează un studiu efectuat de Universitatea Norvegiană din Bergen.
    Copiii care dezvoltă alergii ar putea fi receptivi la mai multe probleme mai târziu în viaţă, potrivit unui nou studiu.