Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Extractul de muşcată inhibă virusul HIV

    GH. MĂNOIU | 5 MAI 2023

    Extractul de Pelargonium sidoides (African Geranium), o varietate de muşcată, inactivează virusul HIV de tip 1 şi previne invadarea celulelor umane de către acest virus.



    Pelargonium sidoides. Foto: Derek Ramsey/Wikimedia Commons


    Oamenii de ştiinţă de la Helmholtz Zentrum München au efectuat studiul asupra acestei plante şi au declarat că extractele din ea ar putea reprezenta o nouă clasă de agenţi anti-HIV-1.

    Ei au demonstrat că extractele din rădăcina plantei medicinale Pelargonium sidoides conţin compuşi care atacă virusul şi previn replicarea lui.

    Extractul protejează sângele şi celulele imune de infectarea cu HIV-1, prin blocarea mecanismului de ataşare a virusului de celule gazdă şi împiedică în mod eficient invadarea celulelor de către virus.

    Experimentele s-au făcut pe celule de cultură şi analizele chimice au arătat că efectul antiviral al extractelor este mediat de polifenoli.

    Amestecul de polifenoli izolaţi din extracte păstrează potenţialul anti-HIV-1, dar este mai puţin toxic pentru celule decât extractul brut.

    Pelargonium este un gen de plante cu flori, care cuprinde aproximativ 200 de specii, cunoscute de obicei sub numele de muşcate.

    Pelargonium sunt originare din Africa de Sud. Se face de multe ori confuzie cu Geranium, un gen de plante înrudite, numite tot muşcate.

    Ambele genuri aparţin familiei Geraniaceae.

    Pelargonium sidoides este o plantă medicinală din Africa de Sud şi se mai numeşte Umckaloabo sau South African Geranium.

    Extractul de rădăcină de Pelargonium sidoides (EPs 7630) este folosit într-un medicament pe bază de plante pentru bronşita acută în Germania.

    Există studii pentru utilizarea extractelor de Pelargonium sidoides în faringite, răceală, rinosinuzită.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Tinerii care suferă de depresie şi au un nivel ridicat de cortizol au de 14 ori mai multe şanse să facă o formă de depresie majoră, decât cei care nu au acest nivel de hormon al stresului.
    Un medicament extras din plante folosite de secole în vechea medicină chineză pentru a trata malaria, ar putea ajuta la tratamentul tuberculozei şi ar putea încetini evoluţia rezistenţei la medicamente.
    O echipă de cercetători de la University of Copenhagen şi Danish State Serum Institute pregăteşte studiile pe oameni pentru un vaccin împotriva unei boli care infectează peste 100 de milioane de persoane în fiecare an.
    A fost inventat dispozitivul care măsoară ultraviolete acumulate de un individ şi doza efectivă generată de vitamina D. Acest dispozitiv, conectat cu un dispozitiv mobil (Android sau iPhone), poate furniza date în timp real cu privire la expunerea totală la soare.
    Copiii născuţi prin cezariană, comparativ cu cei născuţi într-un mod natural, au un risc cu 20% mai mare de a suferi de alergii, astm sau diabet, dar şi un risc crescut de obezitate.
    Oamenii de ştiinţă au găsit o legătură între creşterea tumorilor pulmonare şi ritmurile circadiene perturbate.