Nutriţie / Dieta |
Farfuriile roşii, bune pentru pierderea în greutate
Farfuriile de culoare roşie ar putea fi o alegere mai bună pentru cei care au o dietă anume, deoarece culoarea ar putea declanşa interior un semnal de pericol, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumă.
Profesorul Charles Spence de la Universitatea Oxford din Marea Britanie consideră că oamenii mănâncă mai puţine gustări de pe o farfurie roşie din cauza culorii.
Modul in care se servesc alimentele se dovedeşte a avea un impact mai mare asupra gustului şi percepției noastre de aromă decât ne dăm seama.
De exemplu, desertul servit pe o farfurie albă a fost considerat mai dulce şi mai aromatizat decât unul servit pe o farfurie neagră.
Cercetătorul speră că astfel de constatări vor încuraja producătorii de alimente să adauge mai puţin zahăr la produsele lor, asigurând acelaşi gust doar prin culoarea ambalajului.