Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Firma Mars avertizează asupra necesităţii limitării consumului unora dintre produsele sale

    Firma Mars, care produce pe lângă celebrele dulciuri şi sosul pentru pastele Dolmio şi orezul Uncle Ben's, a declarat că unele dintre produsele sale ar trebui consumate doar o dată pe săptămână, din cauza conţinutului mare de sare, zahăr sau grăsimi.



    Unele produse Mars ar trebui consumate doar o dată pe săptămână, din cauza conţinutului mare de sare, zahăr sau grăsimi.


    Mars Food a spus că va face distincţia între "în fiecare zi" şi "ocazional", elemente ce se vor găsi pe ambalajele şi pe site-ul web al firmei.

    Compania a declarat că unele alimente produse au un conţinut mai mare de sare, zahăr sau grăsimi pentru a menţine gustul "autentic" al produselor.

    Doar 5% dintre produsele sale vor fi etichetate "ocazional". Printre acestea, produse din gamele Dolmio şi Uncle Ben's.

    Site-ul companiei va fi actualizat cu lista produselor care ar trebui să fie consumate nu mai mult de o dată pe săptămână, şi cele care pot fi consumate "de zi cu zi".

    16 APRILIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a arătat că un consum prelungit de ulei de floarea-soarelui sau de peşte afectează în mod negativ ficatul şi provoacă modificări care pot duce la steatohepatita nonalcoolică.
    Bărbaţii care mănâncă peste 10 portii de roşii pe săptămână au un risc cu 18 la sută mai mic de a dezvolta cancer de prostată, conform unor noi studii.
    Multe persoane cred că îndulcitorii sintetici le ajută să piardă în greutate, dar s-a constatat că aspartamul, înlocuitorul comun pentru zahăr, blochează funcţia unei enzime esenţiale pentru prevenirea obezităţii.
    O dietă regulată cu mure Boysen (boysenberries) ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor celor care suferă de astm, potrivit unui studiu realizat în Noua Zeelandă.
    Produse chimice interzise în Uniunea Europeană au ajuns în produsele alimentare vândute în Suedia.
    Studiile efectuate in cadrul unor institute de specialitate americane indica faptul ca persoanele care au o dieta vegetariana bogata in minerale si fibre alimentare, si saraca in grasimi, tind sa aiba o tensiune arteriala mai mica.