Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    A fost pus pe linia de plutire cel mai mare vas de croazieră din lume

    Cel mai mare pachebot din lume, nava de croazieră "Harmony of the Seas" din clasa Oasis, construit la şantierele navale din Saint-Nazaire (vestul Franţei), a fost pus pe linia de plutire vineri înainte de livrarea care va avea loc în aprilie 2016.



    Allure of the Seas, cel mai mare pachebot aflat în serviciu, va fi detronat de Harmony of the Seas.


    Imensa carcasă de metal a acestui viitor monstru marin a părăsit în zori cala unde a luat formă, din septembrie 2013, pentru a se duce în bazinul de armare.

    O operaţiune complexă, pentru această nava de 362 metri lungime şi 66 metri lăţime, care se va alătura flotei operate de o filială a armatorului american Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL).

    Vor fi nevoie de 90000 de metri pătraţi de covoare, 500000 de litri de vopsea şi 8000 metri pătraţi de ferestre pentru a asigura finisajele.

    2500 de persoane lucrează la bord, angajaţii şantierelor navale sau subcontractori, pentru a termina la timp această navă ale cărei prime teste pe mare sunt planificate pentru februarie 2016.

    Călătoria inaugurală a "Harmony of the Seas" va transporta aproape 6360 de pasageri şi 2100 de membri ai echipajului de la Southampton la Barcelona în mai 2016. Pachebotul va fi exploatat în Marea Mediterană, pentru croaziere de opt zile de la Barcelona.

    21 IUNIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O înţelegere între compania Hyperloop Transport Technologies şi Slovacia, privind introducerea transportului tubular cu viteze de 1100 kilometri pe oră, ar reduce călătoria cu trenul între Viena şi Bratislava la doar opt minute.
    China a inaugurat oficial cea mai lungă cale ferată de mare viteză din lume, Beijing-Guangzhou, cu o lungime de 2298 km. Trenurile pe această rută merg cu 300 km/h, ceea ce reduce timpul de călătorie între capitală şi Guangzhou, un puternic centru economic în sudul Chinei, de la peste 20 de ore la numai opt.
    Martie 2015 a fost cea mai caldă lună martie la nivel global, de când a început înregistrarea temperaturilor în 1880.
    Cel puţin 11 insule din Arhipelagul Insulelor Solomon de Nord au dispărut în ultimele decenii, sau se confruntă cu o eroziune severă.
    Marea Britanie va stabili cea mai mare rezervaţie maritimă continuă din lume în jurul Insulelor Pitcairn, într-un efort de protejare a vieţii din ocean de activităţile de pescuit ilegale.
    Seismul din Nepal a făcut că Muntele Everest să piardă 2,5 centimetri din înălţime, conform cu ultimele date recepţionate de la sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene.