Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Franzelă din linte şi orez
Ingrediente
o jumătate de cană orez brun
o jumătate de cană linte
două căni şi jumătate de supă de legume
o frunză de dafin
un ou bătut
două linguri pesmet condimentat
o jumătate de ceapă fin tocată
o lingură de ulei de măsline
Metoda de preparare
1. Se găteşte lintea în aproximativ o cană şi jumătate de supă, cu frunza de dafin. Se acoperă şi se fierbe timp de aproximativ 45 de minute, sau până când lintea este fragedă, dar uşor rezistentă la muşcătură. Poate fi necesar să se adauge supă suplimentară în timpul gătitului; lintea ar trebui să rămână acoperită.
2. Se găteşte orezul brun într-o cană de supă. Se aduce supa la fierbere, se adaugă orezul, se reduce flacăra la cel mai mic nivel, se acoperă şi se fierbe timp de 50 de minute.
3. Se pun aproximativ trei sferturi din orez într-un bol, împreună cu lintea. Ar trebui adăugat puţin lichid de la linte, două-trei linguri, dar nu prea mult.
4. Se adaugă la amestecul de linte şi orez oul, ceapa, uleiul de măsline şi pesmetul. Se mai poate adăuga orez, dacă se doreşte.
5. Se adaugă pesmet până când amestecul se ţine împreună.
6. Se pune amestecul într-un mic vas de copt, uns, şi se coace la 180°C timp de 35 de minute, sau până când o crustă se formează în jurul marginii.
7. Se lasă să se răcească timp de cel puţin zece minute înainte de tăiere şi de servire.
Observaţii
• Cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.