Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Fructul de mangustan ar putea ajuta la vindecarea schizofreniei

    Cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, sustin că antioxidanţii găsiţi în coaja fructului de mangustan, un fruct tropical nativ din Indonezia, ar putea ajuta la tratarea pacienţilor cu schizofrenie, fără efecte secundare.



    Fruct de mangustan şi secţiune.


    Studiul clinic a fost realizat pentru a determina rolul mangustanului în atenuarea simptomelor de psihoză şi rezultatele s-au dovedit pozitive.

    Nu este vorba despre un medicament minune, dar trebuie investigate noi tratamente sigure, eficiente şi fără efectele secundare ale medicaţiei curente, cum ar fi creşterea în greutate, sau alte probleme majore de sănătate.

    Mangustanul este fructul arborelui Garcinia mangostana, un arbore tropical veşnic verde ce poate fi găsit în mai multe ţări din Asia de Sud-Est.

    Crusta groasă, purpurie, a fructului conţine compuşi numiţi xantone, care sunt adesea folosiţi în ceaiurile de plante şi în compoziţia medicamentelor tradiţionale.

    5 IULIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, din Statele Unite, au constatat că un consum de două sau mai multe porţii de peşte pe săptămână micşorează riscul pierderii auzului la femei.
    Cercetătorii australieni de la University of Newcastle, specializaţi în boli respiratorii, investighează o teorie conform căreia o dietă bogată în fibre poate ajuta pe cei care suferă de astm.
    Fumătorii care renunţă la fumat şi trăiesc cu o dietă bogată în roşii şi fructe, în special mere, au şanse mai bune de a-şi restabili funcţiile pulmonare afectate de fumat, constată un nou studiu realizat la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Statele Unite.
    Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii.
    Un nou studiu al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis, Statele Unite, arată că modificarea amestecului de microbi intestinali previne creşterea în greutate şi depunerile de grăsimi ce predispun la obezitate sau care pot dezvolta probleme metabolice asociate, legate de rezistenţa la insulină.
    Un studiu realizat la Northumbria University, din Anglia, a constatat că elevii care lucrau într-o cameră cu aromă de rozmarin sub formă de ulei esenţial, au obţinut rezultate de la 5% până la 7% mai bune la testele de memorie.