Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Fulgi de ovăz copţi
Ingrediente
trei căni (720 g) ovăz rapid de gătit
o cană (240 g) zahăr brun
două linguriţe praf de copt
o linguriţă scorţişoară măcinată
o linguriţă sare
o cană (240 ml) lapte
jumătate cană (120 g), unt (topit)
două ouă
Metoda de preparare
1. Se amestecă ingredientele şi se toarnă într-o tigaie de 20 cm. Pot fi amestecate în tigaie, dar este puţin mai dificil.
2. Se coc la 175°C pentru 40-45 minute.
3. Se consumă cu lapte cald, rece, sau fără.
Variantă
trei căni (720 g), ovăz rapid de gătit
jumătate cană (120 g), fulgi de grâu
jumătate cană (120 g) de zahăr granulat şi aproximativ o lingură de melasă
două linguriţe praf de copt
o linguriţă scorţişoară măcinată
jumătate linguriţă de sare
o cană si jumătate (360 ml) lapte de soia
jumătate cană (120 ml) ulei vegetal
trei ouă
Observaţii
Fulgi de ovăz copţi sunt excelenţi pentru micul dejun în varianta sa mai puţin dulce, sau ca gustare între mese.