Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Găurile siberiene, rude îndepărtate ale Triunghiului Bermudelor

    GH. MĂNOIU | 2 OCTOMBRIE 2022

    Fenomenul de descărcare de hidraţi de gaz, care a dus la formarea de cratere în Siberia, stă probabil şi la baza dispariţiei navelor şi avioanelor din Triunghiului Bermudelor, spun oamenii de ştiinţă.



    Gaura apărută în satul Antipayuta din Siberia. Are un diametru de aprox. 15 metri.


    Craterele, două în Yamal şi unul în peninsula Taymyr, au condus la o analiză urgentă făcută de oamenii de ştiinţă de la Trofimuk Institute of Petroleum-Gas Geology and Geophysics din Novosibirsk, care au venit acum cu o explicaţie coerentă şi care se leagă cu fenomenul binecunoscut al Triunghiului Bermudelor, unde navele şi aeronavele au dispărut în circumstanţe stranii între Bermuda, Florida şi Puerto Rico.

    Încălzirea de deasupra suprafeţei, datorită condiţiilor climatice neobişnuit de calde şi de jos, din cauza faliilor geologice, a condus la o eliberare mare de hidraţi de gaz.

    Examinarea în detaliu a unuia dintre craterele din peninsula Yamal a arătat că elementul principal a fost o eliberare de hidraţi de gaz.

    S-a dovedit că există hidraţi de gaz, atât în stratul profund, la câteva sute de metri în jos, dar şi în stratul din apropierea suprafeţei.

    Gazele naturale, în special metan, sunt prinse în hidraţi congelaţi în permafrost.

    Gheaţa şi straturile superioare ale permafrostului au fost expuse la o vară mult mai calda decât de obicei. În plus, craterul este situat la intersecţia a două defecte tectonice.

    Căldura din subteran şi căldura de la suprafaţă, plus poate o serie de alţi factori, au dus la descompunerea gheţii care arde, acel hidrat de gaz, în metan.

    Totul se întâmplă ca la o avalanşă, sau la o reacţie nucleară, care produce cantităţi uriaşe de gaz ce a explodat, ducând la apariţia craterului.

    Aceeaşi explicaţie o dau unii oameni de ştiinţă Triunghiului Bermudelor.



    Triunghiului Bermudelor.


    Cantitatea uriaşă de gaz infuzează în ocean şi apa îşi schimbă proprietăţile, iar navele, ca şi orice obiect de la suprafaţă se scufundă rapid.

    De asemenea, aerul devine suprasaturat cu metan creând o atmosferă extrem de turbulentă, ceea ce duce la accidentele aeronavelor.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un informatician german a contestat teoriile binecunoscute ale unei Atlantide scufundate şi a susţinut că misteriosul oraş s-ar fi aflat într-o zonă din apropierea ţărmului, în Maroc.
    Noua Zeelandă va crea în Pacificul de Sud un sanctuar marin gigant, în care va fi interzis pescuitul, prospecţiunile, exploatarea şi mineritul.
    Un monstru marin care stătea ascuns sub valuri de cinci secole, a fost recuperat din Marea Baltică.
    Un grup de arheologi au redescoperit o insulă uitată în apropiere de coasta de vest a Turciei, insulă unde se crede că ar fi fost legendarul oraş Canae.
    O interdicţie la nivel european a pigmenţilor de cadmiu în vopsele acrilice, ulei şi acuarelă este în curs de examinare şi ar putea fi pusă în aplicare în termen de doi ani. Aceasta ar schimba radical paletele artiştilor, deoarece pigmenţilor de înlocuire le lipseşte vitalitatea culorilor cu cadmiu.
    Amelia Earhart a fost prima femeie pilot care a reuşit să traverseze Atlanticul. În 1937, încercarea de a înconjura lumea, o premieră pentru o femeie, nu a reuşit, avionul său dispărând de pe radare la 2 iulie.