Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Ghimbirul atenuează efectele negative ale ardeilor iuţi

    Noi cercetări arată că ghimbirul pare a compensa efectele negative ale ardeiului iute, şi dacă sunt folosiţi împreună, cei doi compuşi ar putea inhiba dezvoltarea cancerului.



    Ghimbir şi cili într-o piaţă din Etiopia.


    Faima ardeilor chili se datorează conţinutului de capsaicină, un compus care după unele cercetări are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Dar, o dietă bogată în capsaicină a fost, de asemenea, legată de cancerul de stomac.

    Cercetătorii de la Pharmacy College of Henan University din China au efectuat un studiu privind cancerul pulmonar. Ei au folosit animale de laborator cărora li s-a indus cu uretan dezvoltarea de cancer pulmonar.

    Pe parcursul a 20 de săptămâni, au hrănit animalele în laborator cu capsaicină din ardei cili sau cu 6-gingerol din ghimbir, sau cu ambii compuşi.

    Toate animalele care au primit doar capsaicină au dezvoltat tumori pulmonare, în timp ce jumătate dintre cele care au primit ingredientul din ghimbir nu au făcut tumori.

    Dar numai 20 la sută dintre cele care au primit ambele ingrediente au dezvoltat cancer pulmonar.

    Acest compus care se găseşte în ghimbir, 6-gingegol, pare a contracara efectul negativ al capsaicinei prin legarea la acelaşi receptor celular, TRPV1, care promovează creşterea tumorii.

    Pe lângă efectul anticancerigen combinat, cele două condimente au şi alte remarcabile beneficii: ardeii cili inhibă un transmiţător de durere la creier şi conţin o mare cantitate de vitamina C care susţine sistemul imunitar, iar ghimbirul reduce senzaţia de greaţă, relaxează musculatura căilor respiratorii şi conţine crom, magneziu şi zinc, care ajută la menţinerea sănătoasă şi normală a fluxului sanguin.

    21 AUGUST 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Scripps Institution of Oceanography, San Diego, au descoperit, pornind de la un microb din ocean, un nou compus chimic ce pare a fi baza unor noi tratamente pentru antrax şi pentru alte boli greu de tratat, cum este temutul Staphylococcus aureus rezistent la antibiotice.
    Cinci pesticide, glifosat, malation, diazinon, tetraclorvinfos şi paration au fost clasificate posibil cancerigene de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Glifosatul este substanţa activă din "Roundup", produs de gigantul chimic american Monsanto, unul dintre cele mai vândute erbicide.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Madurai Kamaraj, Tamil Nadu, India, dovedeşte că expunerea cronică la insecticide organofosforice induce diabet zaharat şi toleranţă scăzută la glucoză, un diabet mediat de către bacteriile intestinale.
    Cercetătorii de la Universitatea Harvard din Massachusetts au descoperit că o structură a creierului, numită amigdala, este mai activă la persoanele care suferă de stres cronic, identificând astfel o legătură biologică între stres şi bolile de inimă.
    Conform unui recent studiu realizat la Universitatea Columbia, Statele Unite, virusul gripei, prezent în aer, poate fi eradicat fără afectarea ţesuturilor umane, prin utilizarea unor doze mici de lumină ultravioletă.
    O echipă de psihologi de la Universitatea Carnegie Mellon a descoperit că adulţii ai căror părinţi s-au separat şi nu au mai colaborat unii cu alţii în timpul copilăriei au fost mai predispuşi să dezvolte o răceală, faţă de adulţii ai căror părinţi au rămas împreună sau s-au separat, dar au continuat să comunice.