Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Halucinaţiile apar în creierul frontal

    Un studiu care a folosit date de la Australian Schizophrenia Research Bank şi a analizat 153 de scanări ale creierului, a legat o anumită circumvoluţiune, în apropiere de partea din faţă a fiecărei emisfere a creierului uman de halucinaţiile din schizofrenie.



    Creierul uman.


    Este vorba de o circumvoluţiune ce tinde să fie mai scurtă în cazul pacienţilor care au halucinaţii, în comparaţie cu cei care nu au. Este o zonă a creierului care pare a avea un rol în a distinge percepţiile reale de cele imaginare.

    Circumvoluţiunea, numită Paracingulate sulcus (PCS), variază considerabil în formă între indivizi. Acesta este unul dintre ultimele falduri care apar în creier puţin înainte de naştere.

    Pare că o reducere a acesteia dă o predispoziţie spre dezvoltarea de halucinaţii mai târziu în viaţă.

    Diferenţa poate fi detectată înainte de debutul simptomelor, ceea ce ar putea oferi sprijin suplimentar pentru persoanele care se confruntă cu acest risc ridicat.

    O scădere de 1 cm în lungime a şanţului corespunde unei creşteri cu 20% a riscului de halucinaţii.

    Dar schizofrenia este un fenomen complicat. Halucinaţiile sunt doar unul dintre principalele simptome, dar unii pacienţi sunt diagnosticaţi pe baza unor procese de gândire neregulate.

    Tulburările de genul schizofreniei nu sunt legate de o singură regiune a creierului. Modificări sunt văzute şi în alte regiuni.

    26 OCTOMBRIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din British Columbia arată că vechea argilă folosită de aborigenii din Canada timp de secole ar putea fi cheia în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.
    Conform unui nou studiu, activităţile în care adulţii captează atenţia copiilor preşcolari cu autism, fie arătând spre jucării, fie folosind alte gesturi pentru a le direcţiona atenţia, duce la o creştere pe termen lung a capacităţii lor de exprimare.
    Un studiu efectuat de Texas Tech University şi University of Nevada indică faptul că înşelarea partenerului ar putea fi o moştenire de familie.
    Cercetători de la University of California Irvine şi University of California San Diego au dezvoltat o tehnică de editare genetică pentru a crea o nouă tulpină de ţânţari care pot răspândi gene care să blocheze malaria într-o populaţie mai mare prin procreare şi astfel să elimine boala.
    Cercetătorii de la Stanford University au identificat genele care permit unei plante, pe cale de dispariţie din Himalaya, să producă o substanţă chimică vitală pentru fabricarea unui medicament utilizat în chimioterapie şi le-au introdus într-o plantă de laborator care a produs aceeaşi substanţă activă.
    Cercetatori si studenti de la Massachusetts Institute of Technology incearca sa foloseasca lumina Soarelui pentru a steriliza echipamentele medicale in punctele de prim-ajutor, care nu au acces la sursele de energie obisnuite: electricitate, combustibili.