Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Hidromelul poate reduce rezistenţa la antibiotice

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Lund, Suedia, au realizat un tip de hidromel, o băutură alcoolică făcută dintr-un amestec fermentat de miere şi apă, în baza unei reţete vechi, care, spun ei, ar putea ajuta în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice.



    Hidromelul poate reduce rezistenţa la antibiotice. Foto: Art Rachen/Unsplash


    Hidromelul sau miedul este o băutură alcoolică care se face doar cu miere şi apă şi a fost privită ca băutura zeilor.

    A fost băută de vikingi, de mayaşi, de egipteni şi a fost considerată foarte benefică.

    Într-un studiu anterior s-a dovedit că bacteriile lactice găsite în stomacul albinelor, amestecate cu mierea, pot vindeca rănile cronice care s-au dovedit rezistente la tratament.

    Aceste bacterii au ucis toţi agenţii patogeni umani împotriva cărora au fost testate, prin producerea a sute de substanţe antibiotice antibacteriene.

    Dar mierea comercială nu conţine aceste bacterii, iar amestecul de miere şi apa din comerţ este sterilizat înainte de se adăuga drojdie de vin industrială, astfel că, toate celelalte forme de viaţă din miere, inclusiv drojdiile sălbatice, sunt distruse.

    20 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă spun că au găsit o modalitate de a face orezul mai puţin caloric, punându-l la frigider pentru o jumătate de zi, după preparare, înainte de a-l mânca.
    Pentru a prinde peşte, unii pescari nu ezită să folosească pesticide extrem de toxice, iar pentru conservarea cărnii, măcelarii folosesc formalină, un produs folosit în mod normal pe cadavre.
    Consumul de grăsimi sănătoase ar putea salva mai mult de un milion de persoane pe plan internaţional de la deces cauzat de bolile de inimă.
    Un studiu realizat de World Cancer Research Fund şi American Institute for Cancer Research arată că o mică cantitate de băutură alcoolică în fiecare zi, este tot ce trebuie pentru a creşte riscul de cancer mamar.
    Echipa de nutriţionişti de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, a creat pâinea din mei, o variantă mai sănătoasă la pâinea din grâu rafinat. Pâinea din mei este ideală pentru diabetici.
    Noi cercetari demonstreaza ca mai mult zahar in corp poate deteriora proteinele elastice ce ajuta respiratia si inima sa pompeze sange.