Nutriţie / Dieta |
Hidromelul poate reduce rezistenţa la antibiotice
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Lund, Suedia, au realizat un tip de hidromel, o băutură alcoolică făcută dintr-un amestec fermentat de miere şi apă, în baza unei reţete vechi, care, spun ei, ar putea ajuta în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice.
Hidromelul sau miedul este o băutură alcoolică care se face doar cu miere şi apă şi a fost privită ca băutura zeilor.
A fost băută de vikingi, de mayaşi, de egipteni şi a fost considerată foarte benefică.
Într-un studiu anterior s-a dovedit că bacteriile lactice găsite în stomacul albinelor, amestecate cu mierea, pot vindeca rănile cronice care s-au dovedit rezistente la tratament.
Aceste bacterii au ucis toţi agenţii patogeni umani împotriva cărora au fost testate, prin producerea a sute de substanţe antibiotice antibacteriene.
Dar mierea comercială nu conţine aceste bacterii, iar amestecul de miere şi apa din comerţ este sterilizat înainte de se adăuga drojdie de vin industrială, astfel că, toate celelalte forme de viaţă din miere, inclusiv drojdiile sălbatice, sunt distruse.