Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    În jurul Insulelor Pitcairn va fi creată o uriaşă rezervaţie

    Marea Britanie va stabili cea mai mare rezervaţie maritimă continuă din lume în jurul Insulelor Pitcairn, într-un efort de protejare a vieţii din ocean de activităţile de pescuit ilegale.



    Insulele Pitcairn.


    Zona din Pacific va acoperi 834000 km pătraţi, mai mult decat dublul suprafaţei de teren a Insulelor Britanice.

    Marea Britanie are deja cea mai mare rezervaţie maritimă continuă pe deplin protejată, din lume, în jurul insulelor Chagos din Oceanul Indian.

    Această zonă, stabilită în 2010, are o suprafaţă de 640000 km pătraţi. US Pacific Remote Islands Marine National Monument are o suprafaţă mai mare, de 1,2 milioane km pătraţi, dar nu este continuă.

    Pitcairns sunt unul dintre grupurile de insule cele mai îndepărtate din lume. Teritoriul britanic de peste mări include patru insule: Pitcairn, Henderson, Ducie şi Oeno.

    Pitcairn este insula principală cu o populaţie de aproximativ 60 de persoane. Apele de aici găzduiesc o comunitate complexă de corali şi unele specii unice de peşti. De asemenea, zona este ocupată de multe specii de păsări de mare, unele pe cale de dispariţie.

    Sunt în curs discuţii între Global Ocean Legacy al Pew Charitable Trusts şi guvernul Marii Britanii pentru stabilirea unei rezervaţii şi în jurul Insulei Ascension şi a Insulelor Sandwich de Sud.

    Chile urmează să stabilească o rezervaţie în jurul Insulei Paştelui în acest an, iar Palau este în discuţii pentru a desemna ca rezervaţie apele din jurul său.

    20 MARTIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Seismul din Nepal a făcut că Muntele Everest să piardă 2,5 centimetri din înălţime, conform cu ultimele date recepţionate de la sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene.
    Cel puţin 11 insule din Arhipelagul Insulelor Solomon de Nord au dispărut în ultimele decenii, sau se confruntă cu o eroziune severă.
    Martie 2015 a fost cea mai caldă lună martie la nivel global, de când a început înregistrarea temperaturilor în 1880.
    China a inaugurat oficial cea mai lungă cale ferată de mare viteză din lume, Beijing-Guangzhou, cu o lungime de 2298 km. Trenurile pe această rută merg cu 300 km/h, ceea ce reduce timpul de călătorie între capitală şi Guangzhou, un puternic centru economic în sudul Chinei, de la peste 20 de ore la numai opt.
    O înţelegere între compania Hyperloop Transport Technologies şi Slovacia, privind introducerea transportului tubular cu viteze de 1100 kilometri pe oră, ar reduce călătoria cu trenul între Viena şi Bratislava la doar opt minute.
    Cel mai mare pachebot din lume, nava de croazieră "Harmony of the Seas" din clasa Oasis, construit de şantierele navale din Saint-Nazaire (vestul Franţei), a fost pus pe linia de plutire înainte de livrarea care va avea loc în aprilie 2016.