Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Încep săpăturile în peştera din Wyoming

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Des Moines vor demara la începutul săptămânii viitoare săpăturile într-o peşteră straveche din Wyoming, care conţine o resturi fosile de animale din Pleistocen, cum ar fi mamuţi lânoşi, lei americani, cămile, urşi şi lupi, conservate în stare neobişnuit de bună.


    Peştera Natural Trap Cave, situată în partea de centru-nord a statului american Wyoming, la baza Munţilor Bighorn, a fost descoperită în 1970.

    Este de fapt o prăpastie adâncă de 26 metri, relativ circulară, formată prin prăbuşirea tavanului unei peşteri de calcar. Gura prăpastiei, cam de 4-5 metri în diametru, ascunsă de vegetaţie, a devenit capcană şi mormânt pentru mii de mamifere vechi, unele de acum 25000 de ani.

    Atmosfera în subteran, unde prăpastia se lărgeşte la 37 metri, este rece şi umedă, oferind condiţii de conservare ca în Siberia şi Arctica.

    Analiza fosilelor recuperate va oferi perspective noi în ce priveşte climatul, dieta şi diversitatea genetică a mamiferelor din America de Nord, care au dispărut în timpul perioadei glaciare de acum mai mult de 10000 de ani.

    31 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Corpul călugărului mumificat găsit în poziţia lotus în Mongolia este pregătit pentru a se întoarce la mormântul de unde a fost furat.
    Arheologii din Danemarca au descoperit în Rodbyhavn, pe insula daneză Lolland, un topor cu mâner de lemn, datând din Epoca de Piatră.
    Patruzeci şi una de monede de bronz datând din anii 200 î.e.n au fost găsite în peretele de susţinere al unui sanctuar galic din Epoca de Fier, la peste 1800 de metri altitudine, în inima parcului naţional Mercantour, în situl arheologic Tournerie, Roubion, Franţa.
    Cercetătorii din Mexic spun că au decodificat numele hieroglific de pe mormântul antic Maya al regelui Pakal, celebrul astronaut din Palenque, acesta fiind "Casa celor nouă suliţe ascuţite".
    Mormântul antic descoperit la Amphipolis în nordul Greciei, a fost, probabil, un monument dedicat lui Hephaestion, prieten şi general al lui Alexandru cel Mare.
    Arheologii de la Universitatea Vrije din Amsterdam au reuşit să dovedească faptul că Iulius Cezar a pus piciorul pe pământul Olandei, unde trupele sale au purtat lupte cu triburile germanice.