Nutriţie / Dieta |
S-au inventat algele cu gust de şuncă
Oamenii de ştiinţă americani au reuşit să creeze alge care au gust de şuncă când sunt gătite în ulei. Specia a fost numită "Palmaria mollis."
Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Studii Marine al Universităţii Oregon au creat alge roşii cu proprietăţi uimitoare. Potrivit acestora, ele sunt crocante şi au o aromă puternică de şuncă atunci când sunt prăjite.
Crude, textura lor este destul de asemănătoare cu cauciucul. Aceste alge sunt bogate în proteine, minerale, vitamine şi antioxidanţi.
Palmaria mollis este derivată din altă specie, Palmaria palmata, care creşte extrem de rapid de-a lungul coastelor Pacificului şi Atlanticului de 15 ani.
Este un super-aliment, aportul ei nutritiv fiind de două ori mai mare decât kale (Brassica oleracea).
Iniţial, cercetătorii au dorit să creeze aceste alge pentru a hrăni scoici. Dar având în vedere potenţialul descoperirii şi-au schimbat obiectivul, algele cu gust de şuncă putând oferi o alternativă suplimentară la industria cărnii, tot mai criticată pentru impactul negativ asupra mediului.