Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Iulius Cezar pe teritoriul Olandei

    Arheologii de la Universitatea Vrije din Amsterdam au reuşit să dovedească faptul că Iulius Cezar a pus piciorul pe pământul Olandei, unde trupele sale au purtat lupte cu triburile germanice.



    Triburile germanice în secolul 1 d.Hr.


    Două triburi germanice, Tencterii şi Usipeţii, împinşi de alt trib, Suebii, au venit dintr-un teritoriu situat la est de Rin şi au cerut azil lui Cezar.

    Dar acesta a refuzat şi a ordonat celor opt legiuni şi cavaleriei sale să le distrugă.

    În bătălia care a urmat în anul 55 i.Hr., la confluenţa dintre Waal, o ramură a Rinului şi Maas (Meuse), aproape de Kessel, cele două triburi au fost masacrate şi 150000 de morţi au rămas pe câmpul de luptă.

    În ultimii treizeci de ani aici au fost găsite numeroase schelete, vârfuri de lănci, săbii şi căşti.

    Datările cu carbon 14 şi alte analize istorice şi chimice au confirmat că aceste relicve aparţin secolului 1 î.Hr.

    28 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O a treia structură piramidală a fost găsită în faimoasa piramidă Kukulkan din estul Mexicului, asemănând-o astfel cu alcătuirea unei matrioşka, celebra păpuşă rusească în interiorul căreia se află alte păpuşi identice, dar mai mici.
    Arheologii de la muzeul din Khovd, vestul Mongoliei, au făcut o descoperire ciudată în munţii Altai, la o altitudine de 2803 metri: o mumie turcică, veche de 1500 de ani, încălţată cu pantofi asemănători cu pantofii Adidas.
    O echipa internationala de arheologi a anuntat descoperirea in Mexic a unui nou oras Maya, care a fost numit Chactún, “Piedra Roja” sau “Piedra Grande”. Este unul dintre cele mai mari orase descoperite in Tierras Bajas Centrales, comparabil cu Becán, Nadzcaan sau El Palmar.
    Una dintre cele mai cunoscute atracţii istorice din Cajamarca, Peru, va fi redeschisă începând din 1 martie, pentru public.
    Examinarea scheletelor găsite la Jebel Sahaba, pe malul de est al Nilului, în nordul Sudanului, aparţin victimelor celui mai vechi conflict armat din lume, de acum 13000 de ani, spun antropologii de la Universitatea din Bordeaux.
    Sistemul de drumuri construit de către Imperiul Inca, Inca Qhapaq Nan, a primit statutul de Patrimoniu Mondial. UNESCO a descris sistemul ca o minune de inginerie, care trebuie să fie restaurat şi conservat. Site-ul stabilit cuprinde 273 de componente ale traseului care acoperă aproximativ 700 km şi 11300 hectare de teren.