Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Kevlar va proteja cablurile de muşcătura rechinilor

    Google intenţionează să-şi consolideze prin cămăşi de protecţie făcute dintr-un material asemănător cu Kevlarul, cablurile sale submarine de fibră optică, deoarece rechinii muşcă din ele.


    Compania Google deţine o reţea de peste 160000 km de cablu din fibră optică, întinsă pe tot globul. Se ştie că rechinii sunt atraşi de cablurile submarine, dar nu se ştie clar de ce. S-a sugerat că sunt atraşi de semnalele electromagnetice emise de linii, care seamănă cu cel emis de un peşte.

    Cabluri de fibră optică sunt realizate din fire de sticlă şi asta le face deosebit de vulnerabile la deteriorare în comparaţie cu cablurile de cupru mai vechi şi mai lente.

    La începutul acestei săptămâni, Google a anunţat planurile de a construi o nouă reţea de cabluri trans-Pacific care să conecteze Japonia şi Statele Unite ale Americii. Acest sistem, în valoare de 300 milioane dolari, va răspunde cererii de bandă largă de 60 terabiţi pe secundă.

    17 AUGUST 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    În curând, pe străzile din China ar putea să apară tramvaie alimentate cu hidrogen. Primul astfel de mijloc de transport a fost construit în Qingdao, un oraş la 650 km sud-est de capitala Beijing, de către Sifang Company, filială a China South Rail Corporation.
    Harmony of the Seas, cel mai mare vas de croazieră din lume, a efectuat prima sa călătorie pe mare.
    În inima Saharei a fost inaugurată una dintre cele mai mari centrale solare din lume, prima etapă a unui proiect conceput pentru a stimula producţia de energie regenerabilă în Africa.
    In timp ce prin fum se poate vedea in anumite conditii cu un detector in infrarosu, prin foc nu. Pornind de la aceasta constatare un grup de oameni de stiinta de la Istituto Nazionale di Ottica, Italia, au folosit holografia digitala, utilizand un laser si un senzor de infrarosu pentru a obtine holograma unor persoane aflate in spatele unor flacari.
    Comisia Europeană a semnat luni un acord cu Coreea de Sud pentru dezvoltarea de tehnologii mobile de a cincea generaţie (5G).
    Un robot militar care imită un catâr de povară poate transporta 180 kg de echipament urmărind comandantul pe teren accidentat. „Catârul electronic” se ridică singur când cade şi execută comenzile vocale primite de la un om. Robotul merge cu până la 4,8 km/h pe teren stâncos şi poate alerga cu 11 km/h pe teren drept.