Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Lava vulcanului Pico do Fogo se îndreaptă spre o rezervaţie naturală

    După ce a distrus două sate, lava vulcanului Pico de Fogo de pe Fogo Island, Capul Verde, se îndreaptă spre rezervaţia de pădure Monte Velho aflată în imediata apropiere.


    Aproximativ 1500 de persoane şi-au părăsit casele, înainte ca fluxul de lavă să ajungă în satele Portela şi Bangeira, ambele fiind acum în mare parte distruse.

    Erupţia a fost foarte rapidă. Frontul de lavă, care era la mai mult de 500 metri nord de casele periferice din Bangeira cu o săptămână în urmă, a cuprins o mare parte a satului şi continuă să avanseze.

    După prima erupţie din 23 noiembrie, mai mult de 1000 de persoane au fost evacuate din regiunea Cha Das Calderias de la poalele vulcanului.

    Vulcanul a tăcut timp de patru zile, semne ale erupţiei devenind vizibile din nou în weekend-ul trecut, când locuitorii au văzut gaze ieşind din crater. Autorităţile au avertizat pe cei care trăiesc în satul Fonsaco să fie pregătiţi să-l părăsească ca urmare a avansării lavei. Temeri sunt şi privind rezervaţia de pădure Monte Velho.

    O întreagă economie locală şi un mod de viaţă, mai mult de un secol şi jumătate de istorie, au fost literalmente şterse de vulcan în doar 22 de zile.

    18 DECEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Caşmirul obţinut din lână de capră braziliană este cel mai bun din lume, potrivit unui studiu realizat la Institutul de Zootehnie al Universităţii Federale Rurale din Rio de Janeiro.
    Viitorul unuia dintre simbolurile Elveţiei este în pericol după ce un studiu a constatat că sunetul clopotelor purtate de vacile alpine le poate afecta auzul şi obiceiurile de hrănire.
    O creştere a nivelului mării la nivel mondial cu mai mult de un metru este inevitabilă, spun oamenii de ştiinţă, dar ei nu ştiu exact când se va petrece acest lucru.
    NASA a detectat o cantitate inexplicabilă de tetraclorură de carbon (CCl4) în atmosferă, un produs chimic care distruge stratul de ozon şi care este scos în afara legii în toată lumea de aproape 30 de ani.
    Schimbările în temperatura aerului şi în precipitaţiile din timpul iernii în ultimele cinci decenii au afectat calendarul, durata şi grosimea gheţii ce se formează pe lacurile din regiunea arctică.
    Singurul şarpe boa şi în acelaşi timp, cea mai rară specie de reptilă din România, boa de nisip, Eryx jaculus, a început, după 80 de ani, să repopuleze habitatul său din zonele aride.