Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Luna lui Uranus are resurse naturale pentru a susține viața

    Oamenii de știință de la Universitatea Johns Hopkins și de la Universitatea din Dakota de Nord, Statele Unite, spun că obiectul lunar, numit Miranda, are surse de apă ascunse sub suprafața sa.



    Luna lui Uranus are resurse naturale pentru a susține viața. Foto: tasnimnews.com


    Noile date se bazează pe cercetările NASA de anul trecut, care au sondat lunile Uranus Ariel, Umbriel, Titania și Oberon pentru dovezi ale unor chei adânci, pline de apă, care ar putea prezenta semne de viață biologică.

    Folosind imagini luate de sonda spațială Voyager 2 în 1986, terenul canelat de pe emisfera sudică a Mirandei a fost reanalizat pentru a vedea dacă este rezultatul forțelor de maree care interacționează cu încălzirea.

    S-a descoperit că Miranda conținea un ocean sub suprafața sa înghețată cu aproximativ 100 până la 500 de milioane de ani în urmă.

    Echipa de cercetare speculează că interiorul Mirandei nu a înghețat complet și că un ocean încă există potențial sub suprafață sa.

    22 NOIEMBRIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    NASA a anunțat la o conferință de presă că Sunita Williams și Barry Wilmore se vor întoarce acasă de la Stația Spațială Internațională cu o navă spațială SpaceX Crew Dragon în februarie 2025.
    Instrumentul ANDES va fi instalat pe telescopul extrem de mare al ESO, aflat în prezent în construcție în deșertul Atacama din Chile. Va fi folosit pentru a căuta semne de viață în exoplanete și pentru a căuta primele stele. De asemenea, va testa variațiile constantelor fundamentale ale fizicii și va măsura accelerația expansiunii Universului.
    Gheața a fost detectată în regiunea Tharsis, cea mai mare zonă vulcanică a lui Marte, care include Olympus Mons, cel mai înalt vulcan din sistemul solar.
    China a lansat o sondă lunară care urmează să aterizeze pe partea îndepărtată a Lunii și să se întoarcă cu mostre care ar putea oferi informații despre diferențele geologice și de altă natură între această regiune mai puțin explorată și partea apropiată, mai cunoscută.
    Astronomii au descoperit trei luni noi, necunoscute până acum în sistemul nostru solar — două luni suplimentare care înconjoară planeta Neptun și una în jurul planetei Uranus.
    India a devenit prima țară care a coborât cu succes o navă spațială în apropierea polului sud lunar și a patra țară care a coborât pe Lună (după Uniunea Sovietică, SUA și China).