Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Macaroane cu brânză
Ingrediente
227g macaroane
3 linguri unt
3 linguri făină
1 lingură muştar sub formă de pulbere
3 căni de lapte
1 ceapă roşie tocată mărunt
2 linguriţe sos Tabasco Pepper
o frunză de dafin
1/2 linguriţă boia
1 ou mare
340 g brânză Cheddar, rasă
1 linguriţă de sare
piper negru proaspăt
3 linguri unt pentru toping
1 cana pesmet
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
2. Se fierb pastele în apă sărată într-o oală mare, până când sunt al dente.
3. Se topeşte separat untul într-o oală.
4. Se adaugă făină şi muştar şi se amestecă timp de aproximativ cinci minute, să nu facă cocoloaşe.
5. Se adaugă laptele, ceapa, frunza de dafin, boiaua de ardei. Se fierbe timp de zece minute şi se îndepărtează foaia de dafin.
6. Se adaugă treptat oul şi se amestecă.
7. Se amestecă trei sferturi din brânză.
8. Se condimentează cu sare şi piper.
9. Se adaugă macaroanele în amestec şi se toarnă într-o caserolă de 2 litri.
10. Se presară deasupra restul de brânză.
11. Se topeşte untul într-o tigaie şi se amestecă cu pesmet.
12. Se pune pesmetul deasupra macaroanelor.
13. Se lasă la cuptor timp de 30 minute.
14. Se scoate din cuptor şi se lasă timp de 10 minute înainte de servire.