Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Maladia Parkinson ar putea fi detectată cu un test ocular

    Oamenii de ştiinţă de la University College din Londra (UCL), Marea Britanie, au descoperit o metodă de detectare a modificărilor la nivelul ochiului, care ar putea identifica boala Parkinson înainte ca simptomele sale să se dezvolte.



    Modificări la nivelul ochiului ar putea identifica boala Parkinson.


    În urma studiilor făcute pe animale de laborator, cercetătorii au constatat că modificările care indică boala Parkinson pot fi observate în partea din spate a ochilor, înainte de apariţia simptomelor vizibile.

    Aceste teste înseamnă că medicii ar putea interveni mult mai devreme și mai eficient în tratarea persoanelor cu această boală devastatoare.

    Simptomele maladiei Parkinson includ tremor şi rigiditate musculară, încetineala mişcărilor şi o calitate scăzută a vieţii.

    Doar că aceste simptome apar de obicei numai după ce celulele creierului s-au deteriorat şi în prezent nu există nici un tip de scanare a creierului, sau test de sânge, care să indice din timp, cu certitudine, boala Parkinson.

    Maladia Parkinson nu cauzează în mod direct decesul, dar simptomele sale se agravează în timp.

    Cercetătorii UCL au folosit echipamente medicale pe care medicii le folosesc deja şi spun că noua metodă ar putea fi folosită şi pentru a monitoriza modul în care pacienţii răspund la tratament.

    6 MARTIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou experiment a aratat ca pacienţii paralizaţi au putut apuca şi muta obiecte controlând cu gândurile un braţ robotizat.
    Foarte multe persoane cu vârsta de peste 65 ani sunt tratate pentru căderi, dar cercetătorii consideră că vârsta nu este un motiv suficient pentru a considera că cineva cade deoarece este slab, suferă de vedere proastă sau demenţă.
    Primii ani de viaţă joacă un rol crucial în formarea creierului uman. Noi cercetări sugerează că experienţele noastre ar putea, de asemenea, influenţa schimbări la nivel genetic, în neuroni.
    O descoperire a cercetătorilor de la Weill Cornell Medical College din Qatar ar putea duce la un test rapid de screening non-invaziv pentru diabet, permiţând persoanelor care nu ştiu că au boala, un acces mai rapid la tratament.
    Cercetătorii de la Universitatea Stanford, Statele Unite, au arătat că eliminarea anumitor tipuri de polizaharide din jurul celulelor cancerului de sân poate activa un al doilea braţ al sistemului imunitar, sistemul imunitar înnăscut.
    Cercetătorii au dezvoltat în laborator primul test de respiraţie pentru tuberculoză, care oferă informaţii rapide privind rezistenţa la medicamente, în condiţiile în care până acum era nevoie de şase săptămâni pentru a obţine aceste date.