Ştiri şi informaţii din toată lumea. 22 decembrie 2024

    Mapamond

    Bucăţi de brânză găsite pe gâtul şi pieptul unor mumii descoperite în River Cemetery Number Five din deşertul Taklamakan, China, sunt cele mai vechi din lume. Această brânză datează din anul 1615 î.Hr. Este o varietate fără lactoză şi a fost produsă de crescătorii de turme ai unei civilizaţii din Epoca Bronzului. »
    Cercetatorii de la Instituto Nacional de Antropología e Historia din Mexic au descoperit o adevarata colectie de imagini sapate in piatra in desertul alb Coahuila. Aceste petroglife sunt legate si de alte descoperiri arheologice din zona, varfuri de sageti sau obiecte din piatra. »
    O echipă internaţională de arheologi a descoperit 90 de monoliţi la câţiva kilometri de site-ul preistoric de la Stonehenge, unii dintre aceştia având până la 4,5 m înălţime. »
    Cele două mumii ale populaţiei Huari au fost descoperite intacte în timpul săpăturilor de la templul piramidă Huaca Pucllana, districtul Miraflores, suburbie a capitalei Lima şi se presupune că sunt mai vechi de 1000 de ani. »
    Un grup de elevi din nordul statului Chile a descoperit, în timpul unei activităţi şcolare de adunare a gunoiului, una dintre cele mai frumoase mumii Chinchorro, veche de 7000 de ani. »
    Conform unui studiu realizat de cercetători de la Durham University şi New University of Lisbon, unele basme, cum ar fi "Frumoasa şi Bestia", îşi au originile cu mii de ani în urmă, mai vechi decât mitologia clasică greacă şi romană. »
    Desenele artistice găsite pe pereţii unei peşteri din deşertul egiptean de vest, au fost datate provizoriu ca având 6 - 7000 ani vechime, ceea ce înseamnă că au fost create cu cel puţin 1000 de ani înainte de piramide. »
    Noile cercetări efectuate de experţi de la Universitatea Binghamton pe artefacte din Insula Paştelui au pus sub semnul întrebării teoria că vechea civilizaţie ar fi fost distrusă de război. »
    Un informatician german a contestat teoriile binecunoscute ale unei Atlantide scufundate şi a susţinut că misteriosul oraş s-ar fi aflat într-o zonă din apropierea ţărmului, în Maroc. »
    Arheologii de la University College London si University of York au facut noi cercetari asupra complexului de la Stonehenge si au ajuns la concluzia ca acesta a fost initial un cimitir, apoi un loc de intalnire la sarbatori, unde veneau oameni din toate provinciile Britaniei preistorice. »
    Oamenii de ştiinţă de la California Institute of Technology şi de la China Earthquake Administration au descoperit un canion vechi, adânc îngropat sub râul Yarlung, în partea de sud a Tibetului. »
    Geneticienii au detectat un al patrulea "trib" ancestral, care a contribuit la fondul de gene moderne europene. »
    Picturi murale policrome au fost descoperite în situl arheologic Pachacamac, cel mai mare sanctuar pe coasta centrală din Peru, de echipa proiectului Ychsma, condusă de specialişti de la Centrul de arheologie al Universităţii libere din Bruxelles. »
    Fenomenul de descărcare de hidraţi de gaz, care a dus la formarea de cratere în Siberia, stă probabil şi la baza dispariţiei navelor şi avioanelor din Triunghiului Bermudelor, spun oamenii de ştiinţă. »
    Un pilot olandez care zbura de la Hong Kong spre Alaska a fost surprins de un fenomen ciudat în mijlocul Pacificului. În apropiere de Kamtchatka lumini misterioase de culoare roşie, arătând ca un foc, l-au orbit. »
    Mai mult de 50 milioane euro în monede de aur şi bijuterii s-ar putea găsi într-o epavă veche, scufundată acum sute de ani, descoperită recent în largul coastelor Finlandei. »
    Oamenii de ştiinţă studiază aranjamentul de piatră Wurdi Youang, din Munţii Rothwell, lângă Little River, din regiunea australiană Victoria, care ar putea fi un observator astronomic vechi de 11000 de ani, mai vechi decât Stonehenge, Marea Britanie, sau Marile Piramide din Giza, Egipt. »
    Noi cercetări, efectuate cu ajutorul unor radare sofisticate, sugerează existenţa unei camere chiar în spatele zidului de nord al camerei de înmormântare a lui Tutankhamon. »
    Arheologii de la muzeul din Khovd, vestul Mongoliei, au făcut o descoperire ciudată în munţii Altai, la o altitudine de 2803 metri: o mumie turcică, veche de 1500 de ani, încălţată cu pantofi asemănători cu pantofii Adidas. »
    Arheologii au descoperit o reşedinţă din secolul 6 î.Hr. aflată sub un palat în centrul Romei, o dovadă că oraşul antic a fost mult mai mare decât se credea anterior. »
    Arheologii, folosind Google Earth, au găsit un complex imens de 50 de geoglife de diverse forme şi mărimi, întins peste stepa din nordul Kazahstanului. »
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, au anunţat descoperirea rămăşiţelor primului masacrului cunoscut, datând de acum 10000 de ani. »
    Mormântul antic descoperit la Amphipolis în nordul Greciei, a fost, probabil, un monument dedicat lui Hephaestion, prieten şi general al lui Alexandru cel Mare. »
    O lamă de ras rudimentară, folosită acum 4000 de ani, a fost descoperită de arheologi în site-ul unei localităţi vechi în regiunea Vengerovo din Novosibirsk. »
    Se pare că Shakespeare ar fi primit ajutor la scrierea unora dintre piesele sale de teatru, devenite celebre, inclusiv de la presupusul său rival, Christopher Marlowe, afirmă o echipă de cercetare a textelor celebrului autor. »
    Oamenii de ştiinţă folosesc imagini luate din satelit pentru a obţine o vizualizare mai bună a locaţiei şi a mărimii triburilor amazoniene izolate în pădurile dese, de-a lungul frontierei dintre Peru şi Brazilia. »
    Arheologii danezi au descoperit 2000 de spirale de aur îngropate pe un câmp în Zealand, podoabe despre care se crede că au fost folosite pentru a decora veşmintele ceremoniale ale preoţilor-regi ce se închinau Soarelui în epoca bronzului. »
    Săpăturile arheologice au descoperit în centrul oraşului francez Lille ruinele unei cetăţi din secolul al XVI-lea. »
    Arheologii americani au continuat cercetarile la un site arheologic din valea inferioara a raului Mississippi, cunoscut sub numele de constructie complexa din pamant a culturii Poverty Point. »
    Evaluarea măsurătorilor osoase arată că rămăşiţele găsite în 1940 pe o insulă îndepărtată din Pacificul de Sud sunt probabil ale legendarului pilot american Amelia Earhart, arată o nouă analiză realizată la Universitatea din Tennessee, Statele Unite. »
    Arheologii de la Institutul Norvegian de Cercetări pentru Patrimoniul Cultural au descoperit o barcă vikingă care avea o lungime de cel puţin 4 metri îngropată sub oraşul Trondheim, pe direcţia nord-sud, şi care datează din secolele al şaptelea, cel mult al zecelea. »
    Geologii de la Universitatea din Edinburgh, Scoţia, au identificat o zonă vulcanică vastă, cu 91 de vulcani noi, cu înălţimi de 100 până la 3850 m, acoperiţi cu gheaţă. »
    Un oraş uitat, considerat a fi din secolul X d.Hr., a fost descoperit în estul Etiopiei de o echipă de arheologi de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie. »
    O pictură pierdută, veche de 118 de ani, realizată de către unul dintre cei mai cunoscuţi exploratori din Marea Britanie a fost descoperită în Antarctica. »
    Arheologii cred că au găsit camera de înmormântare, de acum 3700 de ani, a fiicei faraonului, în apropierea rămăşiţelor unei piramide recent descoperite în Egipt. »






    TE-AR MAI PUTEA INTERESA: