Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Măr crocant

    Mărul crocant este un desert format dintr-un măr copt şi o umplutură crocantă. Se răceşte la temperatura camerei pentru a crea un topping crocant frumos. Se serveşte într-un castron şi, opţional, se adaugă îngheţată de vanilie. Merge bine cu un pahar de lapte.



    Măr crocant.

    Ingrediente

    6 ceşti cu felii de mere coapte
    1/2 cană (100 g) făină
    1/2 cană (100 g) fulgi de ovăz
    3/4 linguriță (3 g) scorţişoară
    1/3 ceaşcă (75 g) unt rece sau margarină rece
    2/3 la 3/4 ceaşcă (120-150 g) de zahăr brun

    Mod de preparare

    1. Se amestecă pentru topping, împreună, într-un bol mediu, făină, zahăr brun, fulgi de ovăz. Dacă temperatura mediului este puţin prea mare, amestecul se răceşte.

    2. Se pregătesc merele. Se iau mere care nu se fac maro repede. Se pun într-un vas pătrat de sticlă de 23 cm care se poate pune în cuptor.

    3. Se adaugă untul sau margarina pentru topping. În acelaşi timp untul se feliază, astfel încât se obţin bucăţi de unt sau margarină foarte mici. Să nu se topească.

    4. Se presară umplutura pe mere.

    5. Se coace timp de aproximativ 30 minute într-un cuptor la 190°C. Se scoate doar când partea de sus este de culoare maro.

    Observaţii

    • Se pot folosi orice fel de mere, dulci, de copt, sau amestec. Se poate face şi cu alte fructe, de exemplu cu ananas.

    • Se pot adăuga la mere, la început, stafide, 1/2 linguriţă de ghimbir pudră, sau un praf de nucşoară.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA