Terapii / Masajul |
Masajul ca practică zilnică
Masajul adoptat ca practică zilnică asigură circulaţia adecvată şi relaxează muşchii, îndepărtează tensiunile şi creşte circulaţia fluidului limfatic care furnizează sângelui mai mult oxigen, glucoză, proteine şi alte elemente chimice vitale, care sunt apoi circulate în întregul organism.
Persoanele care îşi doresc un corp sănătos, pe tot timpul vieţii, trebuie să adopte masajul ca practică zilnică. Ei trebuie să-şi maseze corpul zilnic pentru cel puţin treizeci până la patruzeci şi cinci de minute înainte de baie.
Baia nu trebuie făcută imediat după masaj.
În timpul masajului corpul devine fierbinte şi circulaţia sângelui creşte. Porii corpului se deschid şi, fără egalizarea adecvată a temperaturii, o baie este dăunătoare.
Pentru cei care sunt tineri, energici şi îşi doresc modelarea corpului, masajul este o necesitate. În India şi Grecia, culturiştii şi luptătorii îşi masează zilnic corpul.
Tensiunea preluată de muşchi în timpul exerciţiilor şi luptelor este eliberată prin masaj. Masajul împrospătează muşchii şi persoana nu simte stresul exerciţiilor sau al căzăturilor.
Pentru cei foarte tineri, sau pentru copii, invalizi şi oameni în vârstă, ca şi pentru oamenii care nu pot efectua exerciţii fizice, masajul este necesar pentru creşterea şi dezvoltarea adecvată. Masajul este singura lor alternativă pentru creştere şi dezvoltare.
Pentru cei care suferă de insomnie, automasajul sau masajul primit de la altcineva este esenţial în fiecare seară.
Masajul tălpilor este bun pentru oamenii care sunt obosiţi, iar pentru cei care suferă de insomnie trebuie masat capul. Masajul tălpilor şi al coloanei vertebrale este de asemenea recomandat.
Masajul, atunci când este executat corect, oferă avantajul complet al exerciţiului fizic. Luptătorii indieni spun că dacă cineva masează doar două persoane şi primeşte zilnic masaj, o astfel de persoană va beneficia din plin de avantajele luptelor libere.
Practica zilnică a exerciţiilor fizice reglează circulaţia sângelui şi creşte frecvenţa respiraţiei. Respiraţia purifică sângele.
Creşterea frecvenţei respiraţiei asigură o mai mare rezervă de oxigen pentru sângele dezoxidat care vine prin vene în capilarele fine ale plămânilor. Frecvenţa respiraţiei care este crescută prin exerciţii fizice întăreşte plămânii.
Masajul, după cum a fost descris, este echivalent cu exerciţiul fizic; în plus, el este relaxant şi reîntineritor.
Masajul este un detoxifiant. Secretul tinereţii şi al frumuseţii constă în circulaţia adecvată a fluidelor vitale ca şi în descărcarea regulată a materiilor reziduale care, dacă nu sunt eliminate din sistem, pot crea grave probleme.
Viaţa în timpurile noastre a devenit foarte sedentară. Cei care trăiesc în oraşe fac foarte puţină muncă fizică. Munca lor nu le permite să se implice în activităţi care le-ar pune muşchii în mişcare. Aceasta creează un dezechilibru în sistem.
În afară de asta, ei nu se bucură de suficient aer proaspăt, de hrană naturală sau de lumina soarelui. Grijile constante şi anxietăţile necontenite creează dezechilibru în chimia corpului. Cel mai bun remediu este masajul.
Masajul ca practică zilnică este o necesitate pentru persoanele aflate sub presiunea stresului şi a constrângerilor civilizaţiei moderne.
Dacă nu este posibil masajul zilnic al întregului corp, trebuie masate cel puţin picioarele în fiecare seară înainte de culcare; capul se poate masa la fiecare trei zile.