Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Maşina care interacţionează cu semnalele din trafic

    Producătorul auto german Audi introduce o tehnologie care permite maşinilor să comunice cu semafoarele, pentru a face conducerea autoturismelor mai puţin stresantă.



    Audi A4.


    Cunoscută sub numele de "vehicul la infrastructură" sau "V-to-I", tehnologia permite automobilelor să facă schimb de date de siguranţă cu semafoarele şi cu alte infrastructuri de pe drum.

    Mai precis, aceasta va spune şoferilor cât timp mai este înainte ca semafoarele să comute lumina de la roşu la verde, cu o numărătoare inversă pe tabloul de bord. Va atenţiona, de asemenea, conducătorii auto, atunci când aceştia nu ar reuşi să treacă prin intersecţie înainte ca lumina să devină roşie.

    "V-to-I" va fi dată mai întâi în folosinţă în mai multe oraşe din Statele Unite. Audi America a declarat că tehnologia a fost deja introdusă pentru modelele A4 construite după 1 iunie 2016 şi va fi instalată pe unele modele Q7 anul viitor.

    Pe termen lung, se are în vedere dezvoltarea de autoturisme autonome, care vor comunica atât între ele cât şi cu infrastructura din jurul lor.

    21 AUGUST 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Inginerii de la Universitatea California, Berkeley, au construit primul senzor wireless de dimensiunea unui fir de praf, care poate fi implantat în organism, pentru a monitoriza în timp real nervii interni, muşchii sau diverse organe, pentru a stimula sistemul imunitar sau pentru a combate inflamaţiile.
    O echipa elvetiana a anuntat ca primul zbor international al unui avion alimentat cu baterii solare va avea loc dupa 2 mai, anul acesta. Avionul se numeste 'Solar Impulse' si urmeaza sa zboare din Elvetia in Belgia, urmand a ateriza pe aeroportul din Bruxelles.
    Agenţia spaţială americană a făcut echipă cu Microsoft pentru a dezvolta un software nou care va permite oamenilor de ştiinţă să lucreze pe Marte folosind o tehnologie numit Microsoft HoloLens.
    Trenul japonez cu sustentaţie magnetică Maglev a stabilit un nou record de viteză, de 590 kilometri pe oră. Săptămâna viitoare, se va face o nouă încercare pentru a aduce acest record la 600 kilometri pe oră, a declarat compania feroviară Central Japan Railway Company.
    Grafenul a fost privit de la început ca un material miraculos care ar putea revoluţiona multe industrii. Dar ar putea fi mai periculos decât era de aşteptat, deoarece se răspândeşte cu uşurinţă în mediu.
    Cercetătorii de la Information Technology University din Lahore, Pakistan, în colaborare cu o echipă de la University of California, au dezvoltat o reţea portabilă pentru telefoane mobile, alimentată cu energie solară, care poate fi utilizată în caz de catastrofe, cum ar fi inundaţii şi cutremure, când comunicaţiile regulate sunt perturbate.