Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Maşinile consumă mai mult cu aproape 45%

    Maşinile consumă cu aproximativ 45% mai mult combustibil decât declară constructorii, iar decalajul dintre consumul de pe hârtie şi cel real continuă să se extindă.



    Maşinile consumă mai mult cu aproape 45%.


    Un studiu realizat la Şcoala de Economie din Toulouse, Franţa, privind numărul de plinuri la staţia de benzină şi numărul de kilometri efectuaţi, demonstrează diferenţa dintre cifrele reale şi cele oficiale ale consumului auto, şi, prin urmare, ale emisiilor de CO2.

    Studiul s-a facut pe autoturisme fabricate începand cu 2014 şi s-a constatat ca acestea consumă cu până la 45% mai mult combustibil decât ceea ce afirmă producătorii.

    Acest decalaj nu se limitează doar la câţiva producători, ci la toţi fabricanţii de automobile din Europa.

    Sondajul confirmă ceea ce unele organizaţii denunţaseră anterior, şi nu a existat nici o remediere a situaţiei în ultimii ani pentru a reduce diferenţele între ce afirmă producătorul şi realitate.

    20 NOIEMBRIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Smartphone-urile, camerele video şi ochelarii de vedere ar putea fi în curând transformate radical datorită unei lentile super-subţiri dezvoltate de cercetătorii de la Universitatea din Utah, Statele Unite.
    Avionul Solar Impulse 2, care foloseşte numai energie solară, a aterizat cu succes în Abu Dhabi pe 26 iulie 2016, încheindu-şi astfel zborul istoric în jurul lumii.
    Microsoft ar putea să lanseze în 30 septembrie 2014 o nouă versiune a sistemului de operare Windows. Produsul, cu numele de cod "Threshold", ar fi viitorul Windows 9 fiind destinat ecranelor tactile ale tabletelor şi smartphone-urilor.
    Sistemul detectează mişcările printr-un senzor radar, care scanează drumul din faţă, şi printr-o cameră de înaltă rezoluţie aflată pe parbriz. Frânele maşinii se activează automat dacă soft-ul determină că o coliziune este iminentă.
    Norvegia va elimina radioul FM și va deveni primul stat din lume care face trecerea la transmisii excusiv digitale.
    Cercetatori de la Universitatea Delaware, din Statele Unite, au realizat si testat in Elvetia, un reactor solar, proiectat sa produca hidrogen din lumina solara. Este un ciclu curat, ce nu produce emisii – produce doar hidrogen din lumina solara si apa.