Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Material organic detectat în presupusul mormânt al reginei Nefertiti

    Scanările radar efectuate pentru a găsi locul de veci al reginei Nefertiti au scos la iveală posibila existenţă de material organic în spaţiile goale din spatele a doi pereţi ai mormântului lui Tutankhamon.



    Nefertiti.


    Scanările au relevat prezenţa a două spaţii goale în spatele a doi pereţi ai camerei de înmormântare a lui Tutankhamon.

    Cercetarea indică lucruri diferite în spatele zidurilor, materiale diferite, poate metal, dar şi material organic.

    O scanare mai avansată va stabili dacă spaţiile goale sunt într-adevăr camere.

    Se crede că rămăşiţele lui Tutankhamon, care a murit în urmă cu 3000 de ani, la vârsta de 19 ani, ar fi fost puse într-o cameră exterioară la ceea ce a fost iniţial mormântul lui Nefertiti şi din acest motiv mormântul lui Tutankhamon este mai mic decât cele ale altor faraoni.

    Unii egiptologi cred însă că mumia lui Nefertiti a fost descoperită încă din 1898 şi este acum la Muzeul egiptean din Cairo.

    28 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Consiliul Local din Rio de Janeiro a aprobat un proiect de lege care interzice fabricarea, vânzarea şi utilizarea artificiilor în oraş.
    Ediţia cu numărul 29 a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură are loc în perioada 7 – 11 decembrie 2022, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.
    Cercetători din Statele Unite, Europa şi Guatemala au folosit un scaner de cartografiere aeriană de înaltă tehnologie şi au descoperit ruinele a zeci de mii de structuri antice Maya, ascunse timp de secole în jungla deasă din nordul Guatemalei.
    Arheologii de la Institutul Norvegian de Cercetări pentru Patrimoniul Cultural au descoperit o barcă vikingă care avea o lungime de cel puţin 4 metri îngropată sub oraşul Trondheim, pe direcţia nord-sud, şi care datează din secolele al şaptelea, cel mult al zecelea.
    Muzeul de Istorie Naturală din Budapesta expune până în luna iunie 2015 o statuie buddhistă în care se află cadavrul mumificat al unui călugăr chinez.
    O nouă căutare a început în Myanmar pentru ceea ce este considerat a fi cel mai greu clopot care a existat vreodată, clopotul lui Dhammazedi. Estimat la o greutate de aproape 300 tone, se spune că a căzut într-un râu din apropierea capitalei Yangon în 1608. În ciuda numeroaselor tentative de a-l găsi, clopotul nu s-a lăsat descoperit.