Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Meduză gigant găsită pe o plajă în Tasmania

    O familie a găsit o meduză de 1,5 metri eşuată pe plaja de la sud de Hobart, capitala Tasmaniei şi a anunţat specialiştii în biologie marină.



    Meduză. Foto: Vania Medina/Unsplash


    Oamenii de ştiinţă de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation au declarat că meduza este una cunoscută, dar neclasificată, şi nu are încă un nume.

    O astfel de meduză a mai fost văzută în trecut, dar nu un exemplar aşa mare şi nu eşuată pe plajă.

    În ciuda mărimii, despre ea nu se cunoaşte nici ce mănâncă, nici habitatul sau obiceiurile.

    Specia neclasificată este înrudită cu meduza coamă de leu, cea mai mare specie cunoscută în lume.

    Nu este o specie care să pună viaţa oamenilor în pericol.

    14 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Gheţarul Mer de Glace din Mont Blanc a pierdut aproape 3 metri în adâncime în acest an, ca urmare a încălzirii globale.
    Oamenii de ştiinţă de la Institutul Geologic din Zürich au descoperit patru cratere mari pe fundul lacului Neuchâtel din Elveţia, acestea fiind printre cele mai mari din lume.
    Diamantele descoperite în lava congelată a vulcanului Tolbachik din Kamceatka au caracteristici geologice şi mineralogice unice, astfel încât au fost clasificate ca un tip complet nou de diamant.
    Oamenii de ştiinţă folosesc submersibile pentru a explora un submarin german U-boat scufundat la 11 kilometri în largul coastei Rhode Island cu o zi înainte ca Germania nazistă să capituleze în Al Doilea Război Mondial, pentru a afla mai multe despre epave şi modul în care acestea afectează mediul.
    Furtunile care au lovit Marea Britanie în ultimele luni au modificat relieful coastei. În unele locuri marea s-a retras, în altele ea a acoperit terenul jos. Ploile au spălat turba şi au dezvelit rămăşiţele unor păduri stravechi. Buturugi şi rădăcini de copaci din epoca bronzului au devenit vizibile pe malul din apropierea satului Borth, Ceredigion, Mid Wales.
    Un grup de ouă de dinozauri vechi de 70 milioane de ani au fost găsite distruse într-un sit arheologic important al Europei, Coll de Nargó din Lleida, Catalonia.