Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Mere Betty (la cuptor)
Ingrediente
două căni pesmet moale
jumătate cană de zahăr
un sfert de cană unt sau margarină
o linguriță scorţişoară
trei căni de mere, tăiate felii, nu trebuie să fie decojite
trei sferturi de cană cu apă
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 190°C.
2. Se face pesmetul sote în unt într-o tigaie.
3. Se adaugă mere, scorţişoară, zahăr şi apă. Dacă tigaia se poate pune în cuptor, se acoperă şi se aşează în cuptor. Daca nu, se transferă amestecul într-un vas uns pentru cuptor.
4. Se acoperă şi se coace timp de 30 până la 40 de minute, până când merele sunt fragede.
5. Dacă amestecul devine prea uscat în timpul coacerii, se adaugă încă un sfert de cană de apă, deoarece conţinutul în umiditate al merelor poate varia.
Observaţii
• Se serveşte cu lapte sau frişcă.
• Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.