Nutriţie / Dieta |
Merele cresc speranţa de viaţă a femeilor în vârstă
Cercetătorii de la University of Western Australia (UWA) School of Medicine and Pharmacology, Perth, Australia, au urmărit timp de 15 ani un grup de 1456 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi au asociat consumul unui măr pe zi, cu o scădere cu 35 la sută a mortalităţii.
Cercetătorii au luat în consideraţie merele, deoarece acestea sunt unele dintre fructele cele mai frecvent consumate, împreună cu bananele şi portocalele.
Ei au descoperit că femeile care au mâncat un măr în fiecare zi au avut un risc de a muri mai mic cu 35 la sută decât cele care nu au mâncat mere deloc.
Aceste fructe oferă o serie de factori alimentari importanţi în ceea ce priveşte sănătatea: fibre dietetice, flavonoide, vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina C, potasiu şi magneziu.
Oamenii de ştiinţă au spus că ar putea fi vorba de faptul că femeile care mănâncă fructe în mod regulat au un stil de viaţă mai sănătos pe ansamblu.
În timp ce rezultatele studiului se concentrează pe mere, au existat dovezi care au sugerat că aportul de fructe de orice fel duce la o sănătate mai bună.