Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Mersul pe jos rapid reduce inflamaţia din organism

    Cercetătorii de la University of California San Diego School of Medicine au descoperit că doar douăzeci de minute de exerciţii fizice moderate au redus semnificativ markerii de inflamaţie din organism.



    20 de minute de mers rapid reduc inflamaţia din organism.


    Sesiunea de exerciţii fizice de douăzeci de minute a dus la o scădere de cinci la sută a numărului de celule ale sistemului imunitar care au produs o proteină numită TNF, implicată în răspunsul inflamator al organismului.

    Hormonii produşi în timpul exerciţiilor fizice, cum ar fi adrenalina şi noradrenalina, activează receptorii beta-2 adrenergici.

    Aceşti receptori sunt prezenţi pe mai multe celule, inclusiv pe cele ale sistemului imunitar, iar această activare duce la schimbări în răspunsul imunitar al organismului, inclusiv la o scădere a celulelor producătoare de TNF.

    Rezultatele sugerează că nu trebuie făcut un vârf de efort pentru a experimenta efecte anti-inflamatorii. Douăzeci până la treizeci de minute de exerciţii fizice moderate, inclusiv mersul pe jos rapid, par a fi suficiente.

    14 APRILIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un nou studiu realizat la Harvard Pilgrim Health Care Institute din Statele Unite a constatat că expunerea la lumina oraşului creşte riscul de cancer mamar.
    Administrarea de suplimente de ulei de peşte în timpul sarcinii nu va duce la copii mai inteligenţi, spun rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii australieni.
    Grăsimea este eliminată şi prin expiraţie, nu numai prin arderile interne, conform studiilor făcute de biochimiştii de la University of New South Wales, Australia, care au studiat metabolismul la nivel microscopic.
    Un vaccin pentru demenţă, o boală degenerativă, ar putea fi disponibil în trei până la cinci ani, ca urmare a unei descoperiri care ar putea preveni până la 7,5 milioane de cazuri noi în fiecare an.
    Analiza pe calculator a fotografiei ar putea ajuta doctorii în a diagnostica dacă un copil are sau nu, o boală genetică rară.
    Aproape toate antibioticele au fost descoperite în bacteriile din sol, dar cercetătorii de la Universitatea din Tubingen, Germania consideră corpul uman o sursă neexploatată de noi medicamente, descoperind o nouă clasă de antibiotice prin analiza plăcii bacteriene din nasul oamenilor.