Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Mormântul lui Soliman Magnificul s-ar afla în Ungaria, afirmă un arheolog local

    Mormântul lui Soliman Magnificul, cel mai mare sultan al Imperiului Otoman, s-ar afla în Ungaria afirmă un arheolog local.



    Soliman Magnificul.


    Norbert Pap, de la Universitatea din Pecs, Ungaria, susţine că mormântul legendarului sultan a fost ridicat chiar pe locul unde a murit în 1566.

    El a fost ucis la vârsta de 71, în timpul asediului cetăţii Szigetvar în sudul Ungariei. Presupusul mormânt ar trebui să se afle în fostul lagăr otoman Turbék, distrus în jurul anului 1680.

    Potrivit istoricului, inima şi organele interne ale lui Soliman au fost îngropate în mormânt, iar trupul său a fost dus la Constantinopol, astăzi Istanbul.

    La acea vreme, moartea sa a fost ţinută secretă timp de 48 de zile, pentru ca trupele să nu abandoneze lupta.

    Afirmaţia se bazează pe cercetările arheologice desfăşurate pe situl unde istoricul este convins că a fost îngropat Soliman şi care au dus la descoperirea a diferite obiecte ce ar putea fi atribuite lui.

    Va fi nevoie însă de o confirmare solidă, iar acest lucru va fi cel mai dificil de găsit. Noi săpături vor începe în luna aprilie.

    14 DECEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Muzeul Egiptean din Cairo a recunoscut că una dintre cele mai mari comori ale sale, masca de aur a regelui Tutankhamon, veche de 3300 de ani, a fost lipită în 1941 şi relipită în august 2014.
    Urme de paşi datând de acum 5000 de ani au fost descoperite în timpul lucrărilor de excavaţie la tunelul Fehmarn Belt Fixed Link, ce va conecta insula daneză Lolland cu insula germană Fehmarn.
    O echipă internaţională de arheologi a descoperit 90 de monoliţi la câţiva kilometri de site-ul preistoric de la Stonehenge, unii dintre aceştia având până la 4,5 m înălţime.
    Arheologii de la parcul arheologic Machu Picchu au anunţat descoperirea unei noi secţiuni de drum Inca care duce direct la Machu Picchu.
    Arheologii au descoperit statui precolumbiene vechi de 3800 ani în situl arheologic Vichama aparținând anticei civilizaţii Caral, în nordul statului Peru.
    Desene rupestre preistorice datând de-acum aproximativ 20000 de ani au fost descoperite în Cantabria, regiune din nordul Spaniei, considerată capitala europeană a artei pe stâncă.