Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Zeci de morți și dispăruți în furtunile din Indonezia

    Ploile abundente și torenții de lavă rece și noroi de pe versanții unui vulcan de pe insula indoneziană Sumatra au declanșat inundații care au ucis cel puțin 37 de persoane, alte zeci fiind date dispărute, au declarat autoritățile indoneziene.



    Inundaţiile din indonezia au scufundat peste 100 de case. Foto: Robin Holcomb, U.S. Geological Survey


    Inundaţiile au măturat oameni şi au scufundat peste 100 de case şi clădiri, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Management al Dezastrelor.

    Lava rece, cunoscută și sub numele de lahar, este un amestec de material vulcanic și roci care curg pe versanții unui vulcan în ploaie.

    Echipele de salvare au scos 19 cadavre de pe locul cel mai grav afectat, Canduang, din districtul Agam și au recuperat alte nouă cadavre în districtul vecin Tanah Datar, au declarat oficialii Agenției Naționale de Căutare și Salvare într-un comunicat.

    Agenția a spus că opt cadavre au fost scoase din noroi în timpul inundațiilor mortale care au lovit și Padang Pariaman, iar un cadavru a fost găsit în orașul Padang Panjang.

    Echipele de salvare caută 18 persoane dispărute.

    14 MAI 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Până în iunie 2024 Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și Banca Națională a României, invită vizitatorii la o incursiune în istoria banilor în România. Este vorba de expoziția "Puterea leului. Istoria banilor în România".
    În noaptea de joi, în jurul orei 2 a.m., celebrele aripi ale Moulin-Rouge s-au prăbușit fără a face răniți. Literele „MOU” din nume au fost, de asemenea, prăbușite de aripile care cădeau.
    Numărul navelor permise să treacă zilnic prin Canalul Panama, afectat de secetă, ar putea crește din cauza semnelor de îmbunătățire a nivelului apei în cele două lacuri artificiale, au spus oficialii.
    Pământul a adăugat încă o lună fierbinte acestui an, martie fiind considerată cea mai fierbinte înregistrată pe tot globul.
    Parlamentarii federali din Australia examinează amenințarea furnicilor de foc invazive, care pot ucide oameni și animale și pot reprezenta un pericol mai mare pentru Australia decât iepurii, broaștele de trestie, vulpile, cămilele, câinii sălbatici și pisicile sălbatice la un loc.
    Imaginați-vă un eveniment catastrofal care ar bloca lumina Soarelui, cum ar fi erupția unui vulcan mare sau chiar un război nuclear. O echipă internațională de cercetători afirmă că sunt necesare surse de hrană rezistente pentru a salva omenirea de foame în cazul unui astfel de eveniment, și că algele marine ar putea fi soluția.