Sănătate / Anatomie şi fiziologie |
Mușchii extremității superioare
Mușchii extremității superioare includ pe cei care atașează omoplatul1 de torace și în general mișcă omoplatul, cei care atașează humerusul de omoplat și în general mișcă brațul și cei care sunt localizați în braț sau antebraț, care mișcă antebrațul, încheietura mâinii și mâna.
Mușchii care mișcă umărul și brațul includ trapezul și sertul anterior. Pectoralul2 mare, dorsalul mare, deltoidul și mușchii manșetei rotatoare3 se conectează la humerus și mișcă brațul.
Mușchii care mișcă antebrațul sunt localizați de-a lungul humerusului, care includ tricepsul brahial, bicepsul brahial, brahialul și brahioradialul.
Cei 20 sau mai mulți mușchi care provoacă cele mai multe mișcări ale încheieturii mâinii și degetelor mâinii, sunt localizați de-a lungul antebrațului.
Note
1. O parte din oasele extremităților superioare (32 de oase pe fiecare parte) ale scheletului apendicular, care are 126 de oase. Unul dintr-o pereche de oase triunghiulare din spatele umărului. Omoplatul conectează clavicula cu osul brațului superior.
2. Mușchii pectorali se află sub sân și deasupra peretelui toracic. Funcția mușchiului pectoral major este de a aduct, de a flexa și de a roti humerusul spre interior. Pectoralul mic se află între pectoralul mare și servește la deprimarea vârfului umărului și de a ajuta la rotirea scapulei în jos și înainte.
3. Mușchi și tendoane care formează o manșetă peste articulația umărului și se atașează de scapula de osul din partea superioară a brațului (humerus); funcția majoră este de a controla și produce rotația umărului.