Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Vitamine

    Nivelul scăzut de vitamina E, legat de avorturile spontane

    Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, în colaborare cu echipele locale din Bangladesh care studiază sănătatea mamei şi a copilului, au realizat un nou studiu care leagă nivelurile mai scăzute de vitamina E, de rate mai mari de avort spontan.



    Nivelul scăzut de vitamina E, legat de avorturile spontane. Foto: Michele Blackwell/Unsplash


    Datele obţinute de oamenii de ştiinţă au arătat că aproximativ 10 la sută dintre femeile cu un nivel scăzut de vitamina E au pierdut sarcina, în comparaţie cu 5 la sută dintre femeile gravide cu niveluri mai ridicate de vitamina E.

    Vitamina E se găseşte în uleiuri de gătit şi în unele nuci, alimente comune într-o dietă diversificată. Poate fi administrată şi ca supliment.

    Femeile gravide primesc suplimente de fier şi acid folic (vitamina B9), dar adăugarea de vitamina E ar putea preveni avortul care poate apărea foarte devreme în timpul sarcinii.

    Cercetarea făcută a fost complicată, studiindu-se două forme de vitamina E: alfa-tocoferol, forma activă a vitaminei, asociată cu sarcini de succes, şi gamma tocoferol, o formă mai puţin activă, legată de un risc mai mare de avort spontan.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Administrarea de suplimente de vitamina D ar putea opri epidemiile de răceală şi gripă, afirmă un studiu realizat la Universitatea Queen Mary din Londra, Marea Britanie.
    Studiile facute de cercetatori de la universitatea din York, Marea Britanie, afirma ca vitamina A ar putea opri raspandirea cancerului la tesuturile inconjuratoare. O dieta cu alimente bogate in vitamina A ar face boala mult mai tratabila.
    Necesarul zilnic de vitamine, indicaţii şi contraindicaţii conform literaturii de specialitate.
    Deficitul de vitamina D prezentat de femeie în timpul sarcinii ar putea creşte riscul copiilor de a dezvolta scleroză multiplă mai târziu în viaţă.
    Un studiu realizat la Columbia University's Mailman School of Public Health, din Statele Unite, arată că utilizarea vitaminelor B poate ajuta la reducerea efectelor dăunătoare ale poluării aerului.
    Un studiu realizat de cercetători de la Pontchaillou University Hospital din Rennes, Franţa, a descoperit cum consumul de alimente ce conţin vitamina C poate reduce riscul de accident vascular cerebral.