Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Sănătate / Ştiinţa şi sănătatea

    Noi cercetări leagă autismul de poluarea aerului

    Noi cercetări sugerează că expunerea precoce la poluarea aerului poate avea mari efecte negative asupra sănătăţii copiilor.



    Poluare.


    Oamenii de ştiinţă de la University of Pittsburgh’s Graduate School of Public Health din Statele Unite au arătat într-un nou studiu că expunerea la poluarea aerului cu particule fine în timpul sarcinii şi în primii doi ani ai copilariei poate fi legată de dezvoltarea de tulburări din spectrul autismului.

    Autismul este o tulburare a creierului, caracterizată prin dificultăţi de atenţie, învăţare, socializare şi comunicare. Copiii pot afișa, de asemenea comportamente repetitive. Tulburările din spectrul autismului sunt prezente pe tot parcursul vieţii şi nu există opţiuni de tratament, deci este nevoie urgentă de a identifica orice factori care le-ar putea atenua.

    Membrii studiului au subliniat că rezultatele lor reflectă o asociere, dar nu dovedeşte o cauzalitate strictă. Mai este încă de lucru pentru a dovedi cauza şi efectul în autism şi riscul probabil provine dintr-un amestec de factori de mediu, cum ar fi poluarea şi nutriţia, precum şi susceptibilitatea genetică.

    26 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Stanford University School of Medicine au descoperit că o proteină, cunoscută sub numele de CD47, are un rol important în dezvoltarea aterosclerozei.
    Boala celiacă este o tulburare autoimună declanşată de consumul de gluten şi noi cercetări arată că unele persoane ce au această afecţiune pot dezvolta o formă rară de cancer atunci când consumă gluten.
    Roche, gigantul farmaceutic cu sediul în Basel, Elveţia, a anunţat că va plăti 750 milioane dolari pentru dreptul de a utiliza o nouă moleculă care măreşte capacitatea antibioticelor în lupta cu superbacteriile, din ce în ce mai rezistente.
    Oamenii de ştiinţă cred că au găsit răspunsul pentru a combate un virus mortal pentru porci şi implicit pentru industria cărnii de porc: modificarea unor gene, pentru a crea porci rezistenţi la infecţia cu acest virus, numită şi boala urechii albastre.
    Un medicament numit "aducanumab", comercializat sub numele de Aduhelm, care distruge plăcile de proteine ​​care se acumulează în creierul pacienţilor cu Alzheimer, o caracteristică a acestei boli a fost aprobat pentru uz medical în Statele Unite.
    Virusul care provoacă boala coronavirusului 2019 (COVID-19) este stabil de la câteva ore până la câteva zile în aerosoli şi pe suprafeţe, potrivit unui recent studiu realizat de cercetători din Statele Unite.