Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Noi specii descoperite în Himalaya

    Maimuţa care strănută în ploaie, peştele care merge şi şarpele-bijuterie sunt printre cele peste 200 de specii descoperite în ultimii ani în estul Munţilor Himalaya.



    Channa andrao, peştele care merge.


    Organizaţia World Wildlife Fund a prezentat un raport ce cuprinde descoperirile ştiinţifice făcute în Bhutan, în nord-estul Indiei, Nepal, nordul Birmaniei şi sudul Tibetului.

    Printre aceste descoperiri se află peştele cu cap de şarpe, Channa Andrao, care merge, poate respira aer, poate supravieţui patru zile pe pământ şi se poate târî 400 de metri pe teren umed.

    A fost descoperit de asemenea, şarpele cu clopoţei de culoare roşu-portocaliu-galben, care arată ca o bijuterie, peştele "Dracula" cu dinți mici, Danionella dracula, broasca cu ochii turcoaz Leptobrachium Bompu, dar şi trei noi tipuri de banane.

    În pădurile din nordul Birmaniei, oamenii de ştiinţă au descoperit o maimuţă în alb şi negru cu nasul cârn, Rhinopithecus strykeri, care strănută atunci când plouă.

    În zilele ploioase, ele sunt văzute stând cu capul între genunchi, pentru a evita să le cadă apă pe nas.

    În total, în cinci ani, au fost descoperite 211 de noi specii. Acestea sunt specii găsite de oamenii de ştiinţă din diverse organizaţii şi includ 133 de plante, inclusiv 15 orhidee frumoase, 39 de nevertebrate, 26 peşti, amfibieni, 10 reptile, o pasăre şi un mamifer.

    18 IUNIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Universitatea din Zurich au descoperit cel mai mare schelet de dinozaur din Elveţia, într-un sit de trei kilometri în diametru din cantonul Aargau's Frick Valley, cunoscut pentru descoperirile similare.
    Industria are încă nevoie de cauciuc natural şi cum sursa originară a acestui material este nesigură, oamenii de ştiinţă şi-au îndreptat atenţia spre alte plante ale căror secreţii conţin latex. O astfel de plantă este păpădia.
    Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Newcastle University a aratat cum cofeina imbunatateste memoria albinelor si ajuta plantele sa primeasca mai multe insecte care sa le raspandeasca polenul.
    Asteroidul 2013 TV135 a fost descoperit pe 8 octombrie 2013 de astronomii care lucrează la Crimean Astrophysical Observatory din Ucraina şi este unul dintre cele 10332 de obiecte descoperite în apropierea Pământului. Astronomii din Italia, Spania, Marea Britanie l-au clasificat ca având potenţial de risc 1 din 10 pe scara Torino.
    O nouă specie de dinozaur carnivor, una dintre cele mai mari specii descoperite vreodată în America, a trăit acum 98 milioane de ani. Această specie nou descoperită, numită Siats meekerorum, a fost prădătorul de vârf timp de milioane de ani.
    Doisprezece "noi" tipuri de nori, inclusiv rarii nori ondulatorii (asperitas), au fost recunoscuţi pentru prima dată de către Cloud Atlas International.