Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Dieta

    Nucile, sănătoase prin schimbarea bacteriilor intestinale

    GH. MĂNOIU | 1 MAI 2023

    Cercetătorii de la LSU Health New Orleans School of Medicine, Louisiana, Statele Unite, au descoperit că introducerea nucilor în dietă schimbă componenţa bacteriilor din intestin, ceea ce sugerează un nou mod în care nucile pot contribui la o mai bună sănătate.



    Nuci.


    Nucile au fost numite "super-aliment"deoarece sunt bogate în acizi graşi omega-3, acid alfa-linolenic şi fibre, şi conţin una dintre cele mai mari concentraţii de antioxidanţi.

    Consumul de nuci a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, o creştere mai lentă a tumorilor la animale şi îmbunătăţirea sănătăţii creierului.

    Echipa de cercetare a adaugat nuci la dieta unui grup de animale de laborator. Dieta altui grup nu conţinea nuci. Apoi au măsurat tipurile şi numărul de bacterii intestinale în colonul descendent şi au comparat rezultatele.

    Ei au descoperit că în grupul care a consumat nuci, cantitatea şi tipurile de bacterii s-au schimbat, ca şi capacitatea funcţională a bacteriilor.

    Cercetătorii au raportat o creştere semnificativă a bacteriilor benefice cum ar fi Lactobacillus, asociate în mod obişnuit cu probioticele, sugerând că nucile pot acţiona ca probiotice.

    Probioticele sunt substanţe dietetice care promovează în mod selectiv numărul şi activitatea bacteriilor benefice.

    Cercetătorii au ajuns la concluzia că remodelarea comunităţii microbiene a intestinului, prin adaugarea de nuci la dietă, sugerează un nou mecanism fiziologic pentru îmbunătăţirea sănătăţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Quinoa, sacra "cereală mamă" a vechii civilizaţii Inca, ar putea deveni o sursă de hrană tot mai importantă în viitor.
    Cercetătorii australieni au urmărit timp de 15 ani un grup de 1456 femei cu vârste cuprinse între 70 şi 85 de ani şi au asociat consumul unui măr pe zi, cu o scădere cu 35 la sută a mortalităţii.
    Înlocuirea zilnică a uneia sau a două porţii de proteine ​​animale cu proteine ​​vegetale ar putea duce la micşorarea celor trei markeri principali de colesterol pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, arată un nou studiu realizat la St. Michael's Hospital, Toronto, Canada.
    Psihiatrii consideră ca dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, pot atenua depresia şi tulburarea bipolară. După cum au declarat specialiştii, rezultatele testelor sunt deosebit de concludente şi arată o legătură între calitatea dietei şi sănătatea mintală.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Farfuriile de culoare roşie ar putea fi o alegere mai bună pentru cei care au o dietă anume, deoarece culoarea ar putea declanşa interior un semnal de pericol, ceea ce reduce cantitatea de alimente pe care o consumă.