Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    O nouă versiune de Windows din septembrie

    Microsoft ar putea să lanseze din 30 septembrie 2014 o nouă versiune a sistemului de operare Windows.


    Gigantul american de software a stabilit luna septembrie 2014 ca dată provizorie de prezentare a acestui produs cu numele de cod "Threshold" şi care ar fi viitorul Windows 9.

    El va succede lui Windows 8, care a fost lansat la sfârșitul lunii octombrie 2012 şi va fi soft-ul vedetă al Microsoft pentru ecranele tactile ale tabletelor şi smartphone-urilor, având printre altele, o serie de butoane mari pe ecranul de start, referitoare la diverse aplicaţii.

    Compania a anunţat acum şase luni că a depăşit 200 milioane de licențe pentru Windows 8.

    Dar Microsoft nu a ajuns să impună sistemul său de operare pe piaţa de smartphone-uri. Aceasta este în mare parte dominată de Android, software-ul Google care este folosit de mulţi producători şi instalat pe aproximativ 85% din smartphone-urile vândute în întreaga lume şi într-o măsură mai mică de iOS, pe iPhone-urile de la Apple, cu 11,9%.

    Pentru Windows se estimează o cotă de piaţă de doar 2,7%.

    22 AUGUST 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Sistemul detectează mişcările printr-un senzor radar, care scanează drumul din faţă, şi printr-o cameră de înaltă rezoluţie aflată pe parbriz. Frânele maşinii se activează automat dacă soft-ul determină că o coliziune este iminentă.
    Norvegia va elimina radioul FM și va deveni primul stat din lume care face trecerea la transmisii excusiv digitale.
    Cercetatori de la Universitatea Delaware, din Statele Unite, au realizat si testat in Elvetia, un reactor solar, proiectat sa produca hidrogen din lumina solara. Este un ciclu curat, ce nu produce emisii – produce doar hidrogen din lumina solara si apa.
    Cercetătorii americani de la Massachusetts Institute of Technology au dezvoltat o tehnică care poate imbunătăţi în mod semnificativ eficienţa becurilor incandescente tradiţionale.
    Forma dominantă de viaţă în Univers nu ar constitui-o creaturile biologice, ci roboţii superinteligenţi, au declarat un grup de viitorologi din SUA.
    Grenadele fumigene încă mai folosesc tehnologia din Al Doilea Război Mondial, încorporând o substanţă chimică numită hexacloretan, ce creează un fum iritant care conţine clorură de zinc. Noile tehnologii militare avute în vedere pentru grenadele fumigene se doresc a fi mai ecologice.