Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    O statuie buddhistă ascunde o mumie

    Muzeul de Istorie Naturală din Budapesta expune până în luna iunie 2015 o statuie buddhistă în care se află cadavrul mumificat al unui călugăr chinez.



    O statuie buddhistă ascunde o mumie. Foto: abhijeet gourav/Unsplash


    Din exterior, statuia călugărului aflat în poziţie de meditaţie pare să fie din bronz.

    O scanare efectuată în decembrie la un centru medical din Ţările de Jos a arătat că în interior se află scheletul maestrului Liuquan, un călugăr buddhist care a trăit în jurul anului 1100.

    La scanare, cercetătorii au aflat că organele călugărului au fost înlocuite cu hârtie, pe care au fost scrise caractere chinezeşti. În plus, ei au reuşit să facă analiza ADN-ului.

    În 2014, statuia a fost expusă la Muzeul Drents din Olanda. A fost pentru prima dată când statuia a părăsit China. În prezent, statuia este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Budapesta.

    23 FEBRUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O nouă căutare a început în Myanmar pentru ceea ce este considerat a fi cel mai greu clopot care a existat vreodată, clopotul lui Dhammazedi. Estimat la o greutate de aproape 300 tone, se spune că a căzut într-un râu din apropierea capitalei Yangon în 1608. În ciuda numeroaselor tentative de a-l găsi, clopotul nu s-a lăsat descoperit.
    Arheologii americani au continuat cercetarile la un site arheologic din valea inferioara a raului Mississippi, cunoscut sub numele de constructie complexa din pamant a culturii Poverty Point.
    In apropiere de Lima, capitala statului Peru, au fost descoperite ruinele unui templu preincas. Descoperirea a fost facuta in cunoscutul complex arheologic El Paraiso. Se extimeaza ca ar avea o vechime de 5000 de ani. Daca aceasta varsta se va confirma, el va fi mai vechi decat constructiile din jur si va fi una dintre structurile cele mai vechi din intreaga lume.
    Un fermier elveţian a descoperit mai mult de 4000 de monede antice romane de bronz şi de argint în livada lui de cireşi, după ce a văzut ceva sclipind într-un muşuroi de cârtiţă.
    Arheologii britanici au descoperit cele mai bine conservate locuinţe din epoca bronzului găsite vreodată în ţară, un adevărat Pompei.
    Arheologii cred că au găsit camera de înmormântare, de acum 3700 de ani, a fiicei faraonului, în apropierea rămăşiţelor unei piramide recent descoperite în Egipt.