Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Omletă cu cartofi
Ingrediente
cinci oua
o linguriţă de zahăr
un sfert de linguriţă de sare
un sfert de linguriţă de piper
o jumătate de cană de lapte (125 ml)
una-două linguri de unt sau margarină (opţional)
un cartof, tocat în cuburi de aproximativ 1 cm
o ceapă mică, tocată
o jumătate de cană brânză (50 g), sfărâmată
Metoda de preparare
1. Într-un castron se bat împreună ouăle, zahărul, sarea şi piperul.
2. Se adaugă în amestec laptele.
3. Se încălzesc două tigăi la o temperatură medie.
4. Se unge fiecare tigaie cu unt, margarină, sau spray de gătit.
5. Se pun cuburile de cartof în una din tigăi.
6. Se prăjesc cartofii până devin maro deschis, apoi se adaugă ceapa.
7. Se pune jumătate din amestecul de ou în cealaltă tigaie.
8. Se fierbe omleta până când începe să se lege (aproximativ un minut).
9. Se adaugă ceapa, cartofii şi brânza pe partea de sus a omletei parţial făcute.
10. Se întoarce partea netedă a omletei peste umplutură şi se fierbe timp de încă 30 de secunde.
Observaţii
• Cantităţile indicate sunt pentru 2 porţii.