Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Orange Brulée
Ingrediente
1 portocală mare (navel)
1 portocală roşie mare
1 lingură unt topit
2 linguri de zahăr brun
un vârf de cutit de praf de scorţişoară
iaurt cu vanilie
crenguţe de mentă, pentru garnitură
Metoda de preparare
1. Se încinge cuptorul la 180°C.
2. Se taie capetele la fiecare portocală, apoi se taie coaja cu ajutorul unui cuţit de decojit, ca să nu rămână parte albă amară.
3. Se taie fiecare portocală transversal în treimi şi acestea se pun într-un vas de copt.
4. Se amestecă untul topit cu zahărul brun, apoi se răspândeşte peste rondelele de portocale.
5. Se presară cu scorţişoară.
6. Se pune vasul cu portocale în cuptor şi se fierbe câteva minute până când portocalele sunt fierbinţi şi încep să se formeze pete maronii pe vârfuri.
Observaţii
• Pentru servire, se aranjează portocalele în cupe de sticlă şi se stropesc cu suc de gătit. Se pune deasupra o lingură de iaurt şi o crenguţă de mentă.
• Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 2 porţii.