Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Ouă prăjite picante
O reţetă de ouă prăjite cu multe ingrediente picante, cum ar fi ceapa şi cili. Pentru un mic dejun complet, se serveşte cu pâine prăjită şi suc de portocale.
Ingrediente
8 ouă
două linguri (30 ml) lapte
o ceapă roşie medie, tocată
un ardei iute verde, fără seminţe, tocat
un ardei gras verde, fără seminţe, feliat
sare şi piper negru, după gust
sos fierbinte
unt, margarină, sau spray-uri de gătit, pentru tigaie
Metoda de preparare
1. Se taie ceapa şi chili, şi se feliază ardeiul gras.
2. Se sparg ouăle într-un bol mare, se adaugă laptele şi se bat până se combină bine.
3. Se pune o tigaie mare la foc mediu, se adaugă untul, margarina, sau spray-uri de gătit şi se lasă să se topească. Se adaugă ceapa, chili, ardeiul gras, şi se prăjesc timp de 2-4 minute.
4. Se adaugă ouăle în tigaie şi se prăjesc timp de 30 de secunde până la 1 minut, până când încep să se prindă. Se dă la căldură mare şi se amestecă ouăle prin răzuirea fundul vasului cu o spatulă şi se întoarce amestecul.
5. Când ouăle sunt încă umede, dar fierte, se scot din foc şi se pun pe un platou.
6. Se serveşte fierbinte.
Observaţii
• Pentru a regla iuţeala mâncării se utilizează mai mult sau mai puţin ardei iute, sau se folosesc diferite niveluri de căldură.
• Timpul de preparare este de 15 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.