Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Ştiinţă

    Pădure fosilizată în Antarctica

    Cercetătorii de la Universitatea din Siena, Italia, au descoperit la limita de est a vastului platou antarctic, numeroase fragmente de trunchiuri fosile pietrificate, multe dintre ele carbonizate.



    Copaci pietrificaţi în Argentina.


    Zona descoperirii este Allan Hills, un grup de dealuri la limita nesfârşitului platou antarctic oriental.

    Aici, numeroase fragmente de trunchiuri fosile erau scufundate în gresiile unor râuri vechi, foarte mari.

    Unii buşteni erau carbonizaţi pe partea expusă, alţii erau complet carbonizaţi.

    Numărul mare de trunchiuri fosile carbonizate este mărturia unui incendiu uriaş care a devastat complet pădurea triasică acum aproximativ 250 milioane de ani, pe o suprafaţă foarte mare.

    Incendiul ar fi putut fi cauzat de erupţii vulcanice, sau de impactul unui asteroid.

    3 FEBRUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Wellesley College din Massachusetts au descoperit că un tip de raci de mare pot să transforme celule din sânge în neuroni care înlocuiesc celule moarte din circuitul văzului şi mirosului, unde nervii sunt expuşi permanent la deteriorare.
    Oamenii de ştiinţă germani de la Institutul Max Planck din Seewiesen, Bavaria, au reuşit să dovedească pentru prima dată că păsările pot dormi în timp ce zboară.
    Dovezi ale diverselor forme de viață datând de aproape o sută de mii de ani au fost găsite în sedimentele unui lac subglaciar de un grup de oameni de ştiinţă britanici.
    Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Leuven, Belgia şi Babraham Institute, Cambridge, Anglia, a arătat că persoanele care trăiesc împreună încep sa semene.
    Un cancer facial mortal, şi extrem de contagios, ameninţă diavolii tasmanieni cu dispariţia, dar aceste marsupiale feroce din insula australiană Tasmania, luptă să supravieţuiască.
    Cercetătorii de la Universitatea Wollongong din Australia au descoperit, într-o zonă îndepărtată din Groenlanda, fosile care datează de acum 3,7 miliarde de ani, ceea ce le face cele mai vechi fosile din lume.