Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Pâine cu dovleac
Ingrediente
patru ouă
o cană ulei de rapiţă
o cutie cu piure de dovleac
trei căni de zahăr
trei căni si jumătate de făină
o linguriţă şi jumătate bicarbonat de sodiu
două linguriţe sare
două linguriţe ienibahar
două linguriţe de scorţişoară
o linguriţă şi jumătate de nucşoară
două linguri seminţe de dovleac crude, pentru garnitură
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 190°C.
2. Se ung cu unt şi se pudrează uşor cu făină două tăvi de pâine de dimensiuni medii (22 până la 12 cu 6 cm).
3. Cu ajutorul unui mixer se amestecă ouăle, uleiul, dovleacul şi zahărul până la omogenizare.
4. Într-un bol separat, se combină făina, bicarbonatul, sarea, ienibaharul, scorţişoara şi nucşoara.
5. Se adaugă treptat amestecul de făină la amestecul de dovleac din mixer, la viteză mică.
6. Se răzuieşte marginea vasului şi se amestecă încă 30 secunde, până când toate ingredientele sunt bine combinate.
7. Se împarte amestecul în mod egal între cele 2 tăvi pentru pâine.
8. Se presară partea de sus a fiecărei pâini cu o lingură cu seminţe de dovleac.
9. Se pun la cuptor 40 - 45 minute, până când o scobitoare introdusă în centrul fiecărei pâini iese curată.
10. Se lasă să se răcească pâinile în vase timp de 5 până la 10 minute înainte de a le scoate, apoi se lasă să se răcească pâinile pe un raft de sârmă la temperatura camerei înainte de tăiere sau de ambalare.
Observaţii
• Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 16 porţii.