Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Mapamond

    Particulele din spaţiu ar putea lămuri misterul construirii piramidelor

    O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a început analiza unor particule cosmice misterioase pe care le-au descoperit în piramida egipteană Bent şi care ar putea arăta cum au fost create piramidele în urmă cu 4600 de ani.



    Piramida Bent in Dahshur.


    Cercetătorii au instalat plăcuţe radiografice în interiorul piramidei Bent, înaltă de 105 metri, construită de faraonul Snefru, şi au colectat rezultatele.

    În interiorul structurii, cercetătorii au descoperit particule radiografice cunoscute sub numele de miuoni care cad din atmosfera Pământului.

    Particulele se deplasează cu uşurinţă prin spaţii goale, dar tind să fie absorbite sau re-rutate de suprafeţele dure.

    Experimentul încearcă să confirme sau să infirme ipotezele privind modul în care au fost construite piramidele.

    Piramida Bent din Dahshur, situată la aproximativ 40 kilometri de Cairo, este considerată a fi prima încercare de a construi o piramidă cu feţe netede.

    Proiectul a implicat implică patru piramide antice şi a folosit termografia în infraroşu, imagistica şi radiografia miuonilor şi reconstrucţia 3D.

    25 IANUARIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Schimbările în temperatura aerului şi în precipitaţiile din timpul iernii în ultimele cinci decenii au afectat calendarul, durata şi grosimea gheţii ce se formează pe lacurile din regiunea arctică.
    Oameni de ştiinţă de la mai multe instituţii franceze au descoperit un sistem hidrografic subteran, cu ajutorul imagisticii prin satelit. Se confirmă că în urmă cu aproximativ 5000 ani, Sahara era un loc extrem de viu.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea California, Berkeley, Statele Unite, au descoperit resturi de plante de apă dulce şi de animale îngropate în câmpiile aride ale deşertului Atacama din Chile, sugerând că inima acestui peisaj super-uscat a fost cândva luxuriantă.
    Doi pui de lei de peşteră, vechi de 10000 de ani, au fost găsiţi în permafrostul din Republica Sakha din Siberia într-o stare de conservare foarte bună şi vor fi prezentaţi publicului în luna noiembrie 2015 de către Academia de Ştiinţe din Yakuţia.
    Un schelet bine conservat al unui dinozaur, care se pare că a trăit acum 120 de milioane de ani, a fost descoperit în site-ul Shestakovsky din regiunea Kemerovo, Siberia.
    Mai mult de 20000 hectare de pădure au fost carbonizate. Dar, în mijlocul dezastrului, un grup de chiparoşi erau încă în picioare înalţi şi verzi.