Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Spaţiu

    Pe Marte se pot cultiva legume

    Viitorii coloniştii ai Planetei Roşii ar putea mânca ridichi, mazăre, secară şi tomate produse local. Cele patru legume şi cereale cultivate de către un cercetător olandez de la Universitatea din Wageningen din estul Olandei, pe un teren similar cu cel de pe Marte, sunt potrivite pentru consumul uman.



    Apus de Soare pe Marte.


    În conformitate cu rezultatele cercetării efectuate pe imitaţii ale solului marţian, patru dintre cele zece specii cultivate în prezent în serele universităţii pentru această experienţă, nu conţin niveluri dăunătoare de aluminiu, zinc, arsenic sau fier şi sunt consumabile, fără riscuri.

    Concentraţia de metale grele a anumitor plante a fost chiar mai mică decât a celor cultivate în mod obişnuit.

    18 FEBRUARIE 2022



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Institutul Niels Bohr al Universităţii din Copenhaga spun că Marte are mii de gheţari îngropaţi sub suprafaţa sa prăfuită, care conţin suficientă apă îngheţată cât să acopere planeta cu un strat de gheaţă gros de 1,1 metri.
    Ufologii pretind că o navă spaţială extraterestră masivă, de dimensiunea statului american Idaho, a fost reperată în imaginile recente luate de NASA la coroana solară în programul SOHO.
    Obiectul ceresc face parte din centura principala de asteroizi, o regiune din Sistemul Solar situata intre planetele Marte şi Jupiter care adaposteste numeroase corpuri ceresti precum asteroizi si planete pitice.
    Folosind datele misiunii Cassini, oamenii de ştiinţă au identificat 101 gheizere distincte care erup pe Enceladus, luna îngheţată a lui Saturn. Studiul lor arată că este posibil ca apa lichidă să ajungă din marea subterană a lunii până la suprafaţă.
    Sonda spaţială a NASA, Cassini a luat prima imagine obţinută vreodată a albastrei planete gigantice de gheaţă, Uranus.
    Sonda spatiala NASA, Interstellar Boundary Explorer, specializata in studii de heliofizica, a dat date despre coada ce urmeaza Sistemul Solar in drumul sau prin Univers. Aceasta coada, asemanatoare cozii unei comete, numita de specialisti heliotail, are o forma de trifoi cu patru foi.