Ştiri / Mapamond |
Petroglife preistorice la Cercul Arctic
Un set de sculpturi în piatră, vechi de 7000 de ani, au fost găsite adânc în interiorul Cercului Arctic.
Un arheolog a găsit petroglifele reprezentând elani şi reni în timp ce făcea muncă de teren la Tømmerneset, la frontiera de nord-est a Norvegiei cu Rusia.
Tømmerneset era cercetat de arheologi, ca parte a pregătirilor pentru o dezvoltare majoră de petrol şi gaze în zonă.
Tot în Norvegia au fost descoperite în 1973 sculpturile în piatră din Alta, la şase ore de condus spre vest de unde au fost găsite noile sculpturi. Au fost puse pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial în 1985.
2 MAI 2023
TE-AR MAI PUTEA INTERESA
Scufundătorii au descoperit într-o epavă, găsită în apropiere de o insulă malteză, o adevarată comoară arheologică constând din pietre de măcinat şi vase cu vin de acum 2700 de ani.
Desenele artistice găsite pe pereţii unei peşteri din deşertul egiptean de vest, au fost datate provizoriu ca având 6 - 7000 ani vechime, ceea ce înseamnă că au fost create cu cel puţin 1000 de ani înainte de piramide.
O nouă analiză cu tehnologii de ultimă oră, făcută de cercetători de la University of Colorado Boulder arată că cele mai vechi petroglife din America de Nord, tăiate în mai mulţi bolovani în vestul Nevadei, au fost făcute în urmă cu 10500 de ani sau chiar 14800 de ani.
Furtunile de nisip, care au avut loc în regiunea Ica din Peru, au adus la lumină noi geoglife în câmpiile Nazca.