Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Pizza Calzone cu spanac
Ingrediente
426 g de brânză ricotta
două ouă
9 g condimente italiene
340 g brânză mozzarella tocată
100 g brânză parmezan proaspăt rasă
284 g spanac congelat tocat, decongelat şi uscat
sare şi piper după gust
908 g aluat congelat pentru pâine albă, decongelat
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 200°C.
2. Se amestecă împreună, într-un castron mare, brânza ricotta, ouăle, condimentele italiene, brânza mozzarella, brânza parmezan şi spanacul.
3. Se împarte aluatul de pâine în 8 bucăţi şi se presează fiecare bucată până se obţine un disc de 20 centimetri.
5. Se pune aproximativ jumătate de cană de umplutură ricotta pe fiecare disc, se trec marginile peste şi se acoperă conţinutul. Se pune pe o foaie de copt unsă.
6. Se pune în cuptorul încălzit în prealabil timp de 30 minute, sau până când se rumeneşte pe vârfuri şi pe fund.