Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Plăcintă cu dovlecel zucchini
Plăcinta cu dovlecel zucchini este o gustoasă placintă italiană. Dovleceii proaspeţi, brânza mozzarella şi ierburile aromate dau acestei plăcinte gustul său special.
Ingrediente
o cană şi un sfert de făină
jumătate linguriţă sare
jumătate cană de grăsimi speciale pentru produse de panificaţie
trei linguri apă
patru căni dovlecel zucchini felii subţiri (aproximativ 3 dovlecei mici)
jumătate cană ceapă tocată (aproximativ o treime dintr-o ceapă mare)
un sfert cană patrunjel (sau două linguri de pătrunjel uscat)
jumătate linguriţă sare
jumătate linguriţă busuioc
un sfert linguriţă de piper negru
un sfert linguriţă praf de usturoi
un varf de cuţit oregano
două ouă bătute
două căni mozzarella tocată
40 grame unt pentru prăjit
Metoda de preparare
1. Se incălzeşte cuptorul la 191°C.
2. Se cerne făina şi sarea într-un castron. Se amestecă, se adaugă apă, câte o lingură, şi se amestecă pentru a face un aluat maleabil.
3. Se întinde crusta de plăcintă într-o formă rotundă şi apoi se pune într-o tavă de plăcintă; se coace timp de 15 minute.
4. Se topeşte untul. Se adaugă dovlecelul şi ceapa. Se găteşte la foc mediu, amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă, aproximativ 10 minute.
5. Se amestecă condimentele în amestecul de legume şi se pune deoparte.
6. Se combină cele doua ouă bătute şi brânza rasă într-un castron, apoi se adaugă în amestecul de legume şi condimente.
7. Se toarnă umplutura în crusta de plăcintă şi se coace timp de 20 de minute, sau până când centrul este făcut.
8. Se serveşte fierbinte.
Observaţii
• Timpul de preparare este de 90 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6-8 porţii.